Τους Προστάτες Αγίους του γιόρτασε και το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης

09 November 2018

Τους Προστάτες Αγίους του γιόρτασε και το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης τίμησε για άλλη μια χρονιά τους Παμμέγιστους Ταξιάρχες, Μιχαήλ και Γαβριήλ, Προστάτες των Κρεοπωλών, στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Ταξιαρχών στην Άνω Πόλη.

Στην πρωινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Πέμπτης 8/11 παρευρέθησαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, ο πρόεδρος Σάββας Κεσίδης και ο αντιπρόεδρος Ευλάμπιος Καλαμπάκας, καθώς επίσης και συνταξιούχοι κρεοπώλες και έμποροι. Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους οι δύο επίτιμοι πρόεδροι του Σωματείου, Θεόφιλος Κεσίδης και Νικόλαος Εμμανουηλίδης, καθώς και ο πρώην υπουργός Στράτος Σιμόπουλος.

Την ημέρα αυτή το Σωματείο γιορτάζει επίσης την ανάμνηση του γεγονότος της δωρεάς της Εικόνας των Ταξιαρχών στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό από την τότε Συντεχνία Κρεοπωλών εν έτει 1924. Η εικόνα  εκτίθεται κάθε χρόνο προς δημόσια λιτανεία στον προαύλιο χώρο του Ναού.

Όπως ενημερώνει το σωματείο κρεοπωλών της Θεσσαλονίκης, «Μετά τη Λειτουργία ακολούθησε το καθιερωμένο μνημόσυνο στην μνήμη των αποθανόντων συναδέλφων-κρεοπωλών και αρτοκλασία υπέρ υγείας και ευημερίας όλων των μελών και των οικογενειών του Σωματείου. Η Διοίκηση του Σωματείου εύχεται σε όλους του Συναδέλφους Χρόνια Πολλά και του χρόνου με υγεία».

09 November 2018
Banner
Banner