Το ψήφισμα του Συνεδρίου της ΠΟΚΚ

09 June 2015

Το ψήφισμα του Συνεδρίου της ΠΟΚΚ

Λάβαμε σήμερα και δημοσιεύουμε το ψήφισμα που ενέκρινε το 34ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, που παραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, το 34ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και ομόφωνα ψηφίσθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Ζητάμε η αδειοδότηση των κρεοπωλείων να γίνεται από την Δ/ση Κτηνιατρικής, όπως και των παρασκευαστηρίων κρέατος, ώστε να υπάρχει ένα πλήρες και εύκολα ελεγχόμενο μητρώο μελών.
2. Ζητάμε την πρόσληψη δημοσίων κτηνιάτρων, ώστε να γίνονται σωστοί και ενδελεχείς έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
3. Ζητάμε να διορθωθεί ο νόμος που επιτρέπει την πώληση κάτω του κόστους και να επανέλθει σε ισχύ το άρθρο 24 του ν. 2941/2001. Όπως επίσης, να απαιτείται η αναγραφή προέλευσης στις τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και έντυπες διαφημίσεις, ώστε να μην δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός.
4. Ζητάμε τη στήριξη των αρμόδιων Υπουργείων, ώστε να προχωρήσουμε στην πιστοποίηση των κρεοπωλείων.
5. Ζητάμε ελάφρυνση της φορολογίας, δίκαιους φορολογικούς συντελεστές, αφορολόγητο όριο στις 12 χιλιάδες ευρώ, για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.
6. Ζητάμε εντατικούς ελέγχους ώστε να αποφεύγονται οι παράνομες πωλήσεις κρέατος και οι λαθροσφαγές.
7. Ζητάμε εντατικούς ελέγχους για την πώληση κρέατος στις Λαϊκές Αγορές.
8. Ζητάμε να καθοριστούν οι τουριστικές ζώνες, ώστε να ανοίγουν τις Κυριακές, μόνο όσοι πραγματικά το δικαιούνται.
9. Ζητάμε από τους Δήμους, να αναλάβουν να μαζεύουν τα υποπροϊόντα C3, ως ανταποδοτικότητα των τελών των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
10. Ζητάμε κάθε επαγγελματίας κρεοπώλης να υποχρεούται να εγγραφεί στον ΟΑΕΕ, ανεξαρτήτως του που εδρεύει, για να μην δημιουργείτε εσωτερικός αθέμιτος ανταγωνισμός.
11. Ζητάμε να μειωθεί η εισφορά του ΟΑΕΕ και πάγωμα των χρεών, μέχρι να βγούμε από την κρίση.

Με απόφαση της ολομέλειας του 34ου Συνεδρίου της ΠΟΚΚ το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί στον Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους Υπουργούς, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, στη ΓΣΕΒΕΕ και σε όλα τα σωματεία – μέλη της ΠΟΚΚ.

09 June 2015
Banner
Banner