Το ψήφισμα του 37ου Συνεδρίου της έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΚΚ

05 June 2018

Το ψήφισμα του 37ου Συνεδρίου της έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΚΚ

Το ψήφισμα το οποίο ενέκρινε ομόφωνα το πρόσφατο 37ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας των Κρεοπωλών το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΠΟΚΚ. Στη σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της διαδικασίας του Συνεδρίου, Αντώνης Κανελλόπουλος και Θεοφάνης Καμπούρης αντιστοίχως, αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα Κυριακή 27 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και ομόφωνα ψηφίσθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

 1. Ζητάμε για οποιαδήποτε Νομοπαρασκευαστική ή Υπουργική Διαβούλευση, η οποία σχετίζεται με την εμπορία και διακίνηση του κρέατος, να ενημερώνεται η ΠΟΚΚ, ως η μόνη δευτεροβάθμια εκπρόσωπος, μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων της με την Πολιτεία.
2. Ζητάμε να επανεξεταστεί ο νόμος που επιτρέπει την πώληση προϊόντων κάτω του κόστους προς αποφυγή αθέμιτου ανταγωνισμού δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, δηλαδή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και ταυτόχρονα συρρικνώνει τον κτηνοτροφικό τομέα.
3. Ζητάμε την άμεση εφαρμογή του συστήματος «ΑΡΤΕΜΙΣ» του οποίου η σωστή λειτουργία θα εξαλείψει τις λαθροσφαγές λόγω του ότι η κατάθεση όλων των παραστατικών πώλησης των εμπλεκομένων στη διακίνηση κρέατος θα είναι υποχρεωτική. Επιπλέον, προκειμένου να υπάρχει αντιστοίχιση τιμής και ποιότητας θα πρέπει να εφαρμοστεί η κατηγοριοποίηση στα σφάγια.
4. Ζητάμε τη δημιουργία ενός φορέα που θα πιστοποιεί αφενός μεν τα κρεοπωλεία και αφετέρου θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους στους χώρους εργασίας για τα απαραίτητα έγγραφα και βεβαιώσεις άσκησης επαγγέλματος των εργαζομένων σε αυτά.
5. Ζητάμε αυτός που ασκεί το επάγγελμα του κρεοπώλη, να υποχρεούται να εγγραφεί στον ΕΦΚΑ, ανεξαρτήτως με το πού εδρεύει, για να μην δημιουργείται εσωτερικός αθέμιτος ανταγωνισμός.
6. Ζητάμε ο επαγγελματίας κρεοπώλης να έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί το μαγαζί του έως ότου συνταξιοδοτηθεί και επιπλέον όσοι οφείλουν πλέον των 20.000 Ευρώ, να έχουν την δυνατότητα συνταξιοδότησης.
7. Ζητάμε ο εμπορικός λογαριασμός να παραμένει ακατάσχετος μέχρι του ποσού των 2.500 ευρώ για λόγους πληρωμών, όπως ΔΕΚΟ, ασφαλιστικών ταμείων, εμπορικών συναλλαγών κ.λπ.

Με απόφαση της ολομέλειας του 37ου Συνεδρίου της ΠΟΚΚ το παρόν ψήφισμα χρίζει την ΠΟΚΚ ως τη νόμιμη εκπρόσωπο των Κρεοπωλών, η οποία και θα αντιπροσωπεύει στο εξής τον κλάδο έναντι οιουδήποτε κρατικού φορέα ή οργανισμού. Παράλληλα να επιδοθεί το παρόν στο ΥΠΑΑΤ, στο Υπουργείο Οικονομικών, στις Ομοσπονδίες, στη ΓΣΕΒΕΕ , σε όλα τα Σωματεία Μέλη της ΠΟΚΚ και να διανεμηθεί, ως Δελτίο Τύπου, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Βόλος, 27 Μαΐου 2018»

05 June 2018
Banner
Banner