Το πρώτο σφαγείο με ηλιακή ενέργεια στην Αυστραλία

01 October 2018

Το πρώτο σφαγείο με ηλιακή ενέργεια στην Αυστραλία

Την ίδρυση και λειτουργία μεγάλου σφαγείου που θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια ενέκριναν την περασμένη εβδομάδα οι Αρχές της Πολιτείας Κουίνσλαντ στην Αυστραλία. Το σφαγείο θα είναι το πρώτο στη χώρα που θα λειτουργεί με ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, κι αυτό έρχεται σε μια στιγμή που η μεταποίηση κρέατος, ένας πολύ σημαντικός κλάδος για την οικονομία της χώρας, χρειάζεται ενίσχυση καθώς αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις όπως η ξηρασία.

Η εγκατάσταση, που θα κοστίσει περισσότερο από 300 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (186,5 εκατ. ευρώ), θα διαχειρίζεται μέχρι και 2.400 βοοειδή ημερησίως. Το φωτοβολταϊκό πάρκο κοντά στην περιοχή Γκλάντστοουν θα καταστήσει τη μονάδα επεξεργασίας βοδινού περισσότερο βιώσιμη, καθώς η περιοχή θεωρείται ευάλωτη από την άποψη των ενεργειακών απαιτήσεων για καλύτερη διαχείριση υδάτων, σύμφωνα με τον κατασκευαστή έργου, Asia Pacific Agri-Corp. Η κατασκευή του εργοστασίου αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2019.

Η Πολιτεία Κουίνσλαντ είναι η κυριότερη περιοχή παραγωγής και εξαγωγής βοδινού της Αυστραλίας. Ο τομέας μεταποίησης κρέατος μόνο, απασχολεί περί τις 18.000 εργάτες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

[Πηγή: xinhuanet.com]

01 October 2018
Banner
Banner