Το Νοέμβριο και λύση έκδοσης παραστατικών από το myDATA

22 September 2020

Το Νοέμβριο και λύση έκδοσης παραστατικών από το myDATA

Το myDATA είναι το γνωστό εργαλείο για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων - ΑΑΔΕ. Εκείνο όμως που προκύπτει είναι ότι το myDATA θα αποτελέσει ένα κανάλι έκδοσης παραστατικών για τις μικρές επιχειρήσεις.

Αυτό ανέδειξε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, που με την παρέμβασή του στο συνέδριο Olympia Forum.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πιτσιλής, το myDATA είναι ένα έργο το οποίο είναι σχεδιασμένο για όλες τις επιχειρήσεις, και η βασική του ιδέα είναι απλή: τα παραστατικά όλων των επιχειρήσεων, χονδρικής και λιανικής, διαβιβάζονται ψηφιακά στην ΑΑΔΕ και συνθέτουν τη λογιστική και φορολογική τους εικόνα, συνθέτουν τα ηλεκτρονικά βιβλία, συνθέτουν το mydata.

Αυτό, όπως υπογράμμισε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, «γίνεται μέσω τεσσάρων (4) καναλιών επικοινωνίας. Το πρώτο κανάλι είναι αυτό της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσω παρόχου, το οποίο ενεργοποιήσαμε τον Ιούλιο. Τα άλλα τρία κανάλια είναι:

-το ένα η απευθείας επικοινωνία των λογισμικών προγραμμάτων των επιχειρήσεων με τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ,

-το τρίτο κανάλι είναι για τις μικρές επιχειρήσεις, μια απλή φόρμα καταχώρισης παραστατικών, την οποία από το Νοέμβριο θα μπορούμε να προσφέρουμε και ως λύση έκδοσης παραστατικών και

-το τέταρτο είναι το κανάλι της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τις βάσεις δεδομένων μας».

[Πηγή: aftodioikisi.gr]

22 September 2020
Banner
Banner