Το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού ταΐζει η Βραζιλία. Πώς το υπολογίζει

05 March 2021

Το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού ταΐζει η Βραζιλία. Πώς το υπολογίζει

Το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού τροφοδοτούν οι Βραζιλιάνοι αγρότες.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης που δημοσιεύθηκε από τον Οργανισμό Γεωργικών Ερευνών της Βραζιλίας και αφορά το 2020.

Το Reuters αναφέρει ότι η μελέτη επικεντρώθηκε στην παραγωγή δημητριακών και ελαιούχων σπόρων της Βραζιλίας, καθώς αυτά θεωρούνται βασικά είδη διατροφής που μπορούν είτε να χρησιμοποιηθούν για άμεση κατανάλωση από τον άνθρωπο είτε ως ζωοτροφή για την παραγωγή κρέατος.

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη θέση της Βραζιλίας ως μια παγκόσμια δύναμη στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων, καθώς η νοτιοαμερικανική αυτή χώρα τις τελευταίες δεκαετίες μετετράπη από καθαρός εισαγωγέας τροφίμων στον μεγαλύτερο εξαγωγέα προϊόντων όπως σόγια, βόειο κρέας και κοτόπουλο, τα οποία εξάγει στην Κίνα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού.

Οι ερευνητές που εκπόνησαν τη μελέτη χρησιμοποίησαν δύο μεθοδολογίες προκειμένου να εκτιμήσουν πόσους ανθρώπους «τάισαν» το 2020 οι Βραζιλιάνοι αγρότες.

Στη μία, που τη θεώρησαν πιο αξιόπιστη, χρησιμοποίησαν διεθνείς τιμές της βραζιλιάνικης παραγωγής σιτηρών, όπως υπολογίστηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Με αυτόν τον υπολογισμό, η μελέτη βρήκε ότι η Βραζιλία τροφοδότησε 772,6 εκατομμύρια ανθρώπους πέρυσι.

Στη δεύτερη μέθοδο στηρίχθηκαν στη φυσική παραγωγή σιτηρών της χώρας και διαπίστωσαν ότι η Βραζιλία τροφοδότησε περίπου 637 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως το 2020.

Και στις δύο εκτιμήσεις συμπεριλαμβάνονται τα 212,3 εκατομμύρια κατοίκων της Βραζιλίας.

05 March 2021
Banner
Banner