Τις βάσεις για την πιστοποίηση του παραδοσιακού κρεοπωλείου θέτει η ΠΟΚΚ

03 October 2016

Τις βάσεις για την πιστοποίηση του παραδοσιακού κρεοπωλείου θέτει η ΠΟΚΚ

Με ένα θέμα που συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον των μελών του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και αφορούσε την ανάλυση ευρωπαϊκού προγράμματος που θα προσπαθήσει να πάρει η ΠΟΚΚ, ολοκληρώθηκε χθες η συνεδρίαση του 25μελούς Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) και ειδικότερα στον Άξονα Προτεραιότητας «Προσαρμογή εργαζομένων, επιχειρήσεων και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις».

Με απλά λόγια, το Πρόγραμμα για το οποίο θα υποβάλει φάκελο η ΠΟΚΚ αφορά την κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων εργαζομένων σε παραδοσιακά κρεοπωλεία, θα έχει βεβαίως πανελλαδικό χαρακτήρα και θα δίνει την πιστοποίηση του «βοηθού κρεοπώλη παραδοσιακού κρεοπωλείου» μετά από ένα πρόγραμμα 80 ωρών κατάρτισης το οποίο θα περιλαμβάνει θεωρία αλλά και πρακτική (σε κοπές, μαρινάδες, παρασκευάσματα, «ζεστή γωνιά»). Για την Ομοσπονδία, η επιτυχής εξέλιξη της υποβολής του σχετικού φακέλου, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα εξέλιξης και ανάπτυξης του παραδοσιακού κρεοπωλείου, αλλά και δημιουργεί τη βάση για την πιστοποίηση των ίδιων των κρεοπωλείων.

Η εξαντλητική συζήτηση που ακολούθησε σε αυτό το μέρος της συνεδρίασης, έδειξε την χωρίς αμφιβολία αγωνία των κρεοπωλών να κάνουν για το επάγγελμα και για τα καταστήματά τους ένα μεγάλο βήμα που θα ανοίγει δρόμους στο μέλλον.

25meles-pokk_Κατά τα λοιπά, η συνεδρίαση του 25μελούς ασχολήθηκε με την έγκριση υλοποίησης προγραμμάτων ΛΑΕΚ από την ΠΟΚΚ σε συνεργασία με συγκεκριμένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (και στο βαθμό που αυτό δεν επηρεάζει τα προγράμματα που «τρέχουν» τα κατά τόπους πρωτοβάθμια σωματεία της Ομοσπονδίας), αλλά και με την ανάγκη για αναθεώρηση του καταστατικού της ΠΟΚΚ με στόχο να αναβαθμιστούν οι σχέσεις λειτουργίας της Ομοσπονδίας. Με την αναθεώρηση του καταστατικού θα ασχοληθεί μάλιστα 5μελής επιτροπή, μέλη της οποίας ορίστηκαν χθες οι Δ. Γκαρμπούνης, Δ. Γαλανάκης, Σ. Ανδριόπουλος, Θ. Ζιώγας, και ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ, Στ. Πέρρος.

25meles-pokk-moystakasΙδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στα μέλη του 25μελούς η στιγμή της απονομής τιμητικής πλακέτας στον γιο του Επίτιμου Προέδρου του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Μαγνησίας, Πέτρου Μουστάκα, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο σε ηλικία μόλις 64 ετών.

Ο Π. Μουστάκας είχε διατελέσει για χρόνια πρόεδρος του Σωματείου της Μαγνησίας, ήταν πολύ γνωστός στην κοινωνία του Βόλου, αλλά και από τα παλαιότερα στελέχη της Ομοσπονδίας Κρεοπωλών.

03 October 2016
Banner
Banner