Την ανησυχία για τη Γρίπη των Πτηνών φέρνει στη Βουλή και ο Καράογλου

18 February 2019

Την ανησυχία για τη Γρίπη των Πτηνών φέρνει στη Βουλή και ο Καράογλου

«Σε συναγερμό βρίσκονται οι πτηνοτρόφοι και κάτοχοι οικόσιτων πουλερικών στη Βόρειο Ελλάδα ανησυχώντας για την γρίπη των πτηνών, καθώς στη γειτονική Βουλγαρία κατά το έτος 2018 σημειώθηκαν 28 καταγεγραμμένες εστίες γρίπης των πτηνών σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

Αυτό αναφέρει σε Ερώτησή του προς τον υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου.

Όπως σημειώνει στην Ερώτηση ο βουλευτής, «οι αρμόδιοι φορείς έχουν προχωρήσει και σε σχετική επείγουσα ενημέρωση πτηνοτρόφων και κατόχων οικόσιτων πουλερικών για την γρίπη των πτηνών προκειμένου να γνωρίζουν οι επαγγελματίες σε τι ενέργειες πρέπει να προβούν σε περιπτώσεις που σημειωθούν περιστατικά αυξημένης νοσηρότητας ή θνησιμότητας πουλερικών».

Κατόπιν αυτών, ο βουλευτής της Ν.Δ. ρωτά των αρμόδιο υπουργό εάν έχουν καταγραφεί περιστατικά εισαγωγής πουλερικών ή παράγωγων προϊόντων από τη Βουλγαρία στη χώρα μας κατά την περίοδο έξαρσης της γρίπης των πουλερικών στη γειτονική χώρα, εάν έχουν εντοπισθεί κρούσματα στη χώρα μας, και σε ποιες ενέργειες προβλέπεται να προβούν οι αρμόδιοι φορείς για τη διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων και διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών.

18 February 2019
Banner
Banner