Τα αγροτικά θέματα στην τηλεδιάσκεψη Γεωργαντά με τους Περιφερειάρχες

11 March 2022

Τα αγροτικά θέματα στην τηλεδιάσκεψη Γεωργαντά με τους Περιφερειάρχες

Τηλεδιάσκεψη με τους Περιφερειάρχες είχε χθες, Πέμπτη 10/3, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Στη δίωρη συζήτηση ο υπουργός ενημερώθηκε για την ιεράρχηση των θεμάτων του αγροτικού τομέα από πλευράς περιφερειών, ενώ αποτυπώθηκαν τα πιο σημαντικά προβληματα που αντιμετωπίζουν. Παρουσιάστηκαν, επίσης, προτάσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί.

Ο Υπουργός ενημέρωσε για τις πρώτες δράσεις και λύσεις που έχουν προωθηθεί από την πολιτική ηγεσία καθώς και για τις άμεσες παρεμβάσεις που έχουν προγραμματισθεί.

Συζητήθηκε πληθώρα θεμάτων με κύρια αυτά της λειτουργίας των ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ, των ληξιπρόθεσμων χρεών, το κόστος παραγωγής, τα ενεργειακά και η χρήση φωτοβολταϊκών, τα βοσκοτόπια, αρδευτικά έργα, συστήματα ελέγχου της αγοράς, χρηματοδοτικά εργαλεία και η χρήση τους από τις Περιφέρειες, η αγροτική εκπαίδευση και αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις για επίλυση επιμέρους ζητημάτων.

Επίσης υπήρξε εκατέρωθεν δέσμευση για τακτική επαφή σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο καθώς και για προγραμματισμό επισκέψεων για την επί τόπου εξεύρεση λύσεων και εκμετάλλευση των αναπτυξιακών προοπτικών του πρωτογενή τομέα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και η ΓΓ του ΥΠΑΑΤ, κυρία Χριστιάνα Καλογήρου.

11 March 2022
Banner
Banner