Τι περιλαμβάνει ο φάκελος προτεραιοτήτων που παρέλαβε ο Μ. Βορίδης από τον πρωθυπουργό

10 July 2019

Τι περιλαμβάνει ο φάκελος προτεραιοτήτων που παρέλαβε ο Μ. Βορίδης από τον πρωθυπουργό

Νέα ΚΑΠ, πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς, φορολογία και ελληνοποιήσεις είναι το τετράπτυχο με το οποίο σκοπεύει να ασχοληθεί κατά προτεραιότητα η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

Ήδη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης παρέλαβε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες, όσον αφορά στο έργο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής. Στόχος των προτεραιοτήτων αυτών είναι η ισχυρή ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις και νέες καλύτερες δουλειές και μια νέα προοπτική για τον αγροτικό τομέα και την ανάπτυξη της υπαίθρου.

Στην προσπάθεια αυτή προτάσσονται πιο συγκεκριμένα: 

  • Η διασφάλιση σταθερών πόρων από τη νέα Κ.Α.Π.
  • Η εισαγωγή νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς
  • Η μείωση της φορολογίας στο 10% για όλες τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα
  • Η αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων στα αγροτικά προϊόντα με εντατικοποίηση των ελέγχων.

Επιπλέον, όπως ενημερώνει το ΥΠΑΑΤ, στο πλαίσιο της ενημέρωσής του από τους επικεφαλής των εποπτευομένων φορέων του Υπουργείου, ο κ. Βορίδης δέχθηκε τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, Παναγιώτη Σκοτιδάκη, τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Νικόλαο Κατή και Αθανάσιο Μπακαλέξη, τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αθανάσιο Καπρέλη, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ και τον Πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Χρόνη Πολυχρονίου. 

Οι επικεφαλής των φορέων, μετά την ενημέρωση, παρέδωσαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες θα γίνουν δεκτές στη βάση της ομαλής μετάβασης και της αποφυγής δυσλειτουργιών.

Επίσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώθηκε από τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και συγκεκριμένα τους προϊσταμένους της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτριο Τσαγκαλίδη, της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Απόστολο Πολύμερο και της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παναγιώτα Χατζηπαντελή.

10 July 2019
Banner
Banner