Τη διάλυση των εθνικών εργαστηριακών δομών καταγγέλλει η ΠΕΚΔΥ

04 March 2017

Τη διάλυση των εθνικών εργαστηριακών δομών καταγγέλλει η ΠΕΚΔΥ

Story Highlights

  • ΠΕΚΔΥ: Η Διοίκηση του ΥΠΑΑΤ τα τελευταία 10 χρόνια, μετά την καταδίκη της Χώρας για την υποστελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, δεν έλαβε κανένα μέτρο για να επιλύσει το πρόβλημα που τώρα κατέληξε να είναι μη διαχειρίσιμο και επιδεινώνεται περισσότερο με τις άτακτες μετακινήσεις που προωθούνται

Related Articles

Αυθαίρετες μετακινήσεις και αποσπάσεις κτηνιάτρων καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων – ΠΕΚΔΥ στρέφοντας τα βέλη της στην πολιτική ηγεσία και τη Διοίκηση του ΥΠΑΑΤ και ειδικότερα στην υπηρεσιακή ηγεσία της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ο κίνδυνος που διαβλέπει η ΠΕΚΔΥ είναι η διάλυση των εθνικών εργαστηριακών δομών.

Η ανακοίνωση της ΠΕΚΔΥ αναφέρεται σε «μετακινήσεις και αποσπάσεις συναδέλφων από τα υποστελεχωμένα Κτηνιατρικά Εργαστήρια σε Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διευθύνσεων του ΥΠΑΑΤ, χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη των άμεσα Προϊσταμένων των εν λόγω Υπηρεσιών καθώς και η αντίθετη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής & Κτηνιατρικής».

Με βάση τα παραπάνω, η ΠΕΚΔΥ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει «την αυθαιρεσία της πολιτικής ηγεσίας και της Διοίκησης του ΥΠΑΑΤ και ειδικότερα την υπηρεσιακή ηγεσία της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της οποίας η πρόσφατη δράση θέτει σε ουσιαστικό κίνδυνο τόσο τη Δημόσια Υγεία, όσο και την εφαρμογή των προγραμμάτων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου».

Και συνεχίζει η ΠΕΚΔΥ: «Είναι η ίδια Διοίκηση του ΥΠΑΑΤ που τα τελευταία 10 χρόνια, μετά την καταδίκη της Χώρας για την υποστελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, δεν έλαβε κανένα μέτρο για να επιλύσει το πρόβλημα που τώρα κατέληξε να είναι μη διαχειρίσιμο και επιδεινώνεται περισσότερο με τις άτακτες μετακινήσεις που προωθούνται.

Επίσης είναι η ίδια Διοίκηση, η οποία αντιμετωπίζει με απαξιωτικό τρόπο το σύνολο των κτηνιάτρων του Υπουργείου και αναφέρεται με ιδιαίτερα επικριτικούς χαρακτηρισμούς για τους συναδέλφους, θέτοντας εμμέσως σε αμφισβήτηση την ηθική και υπηρεσιακή τους υπόληψη.

Επιπλέον με τη μετακίνηση της τεχνικής υπευθύνου του Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς Βιοτοξινών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης λίγες ημέρες πριν τη διαπίστευσή του, η πολιτική ηγεσία και η Διοίκηση του ΥΠΑΑΤ ναρκοθετεί όχι μόνο την πρωτογενή αλιευτική παραγωγή αλλά και την εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας.

Προειδοποιούμε την πολιτική ηγεσία για τις ευθύνες που θα έχει τόσο στην περίπτωση της απώλειας της διαπίστευσης του εν λόγω εργαστηρίου όσο και της εργαστηριακής αυτοδυναμίας της χώρας με τις σοβαρές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία.

Η ΠΕΚΔΥ δηλώνει έντονα την αντίθεση της στη διάλυση των εθνικών εργαστηριακών δομών, δεν θα ανεχθεί απαξιωτικές συμπεριφορές και μεθοδεύσεις σε βάρος των μελών της και θα προασπίσει τα συμφέροντα αυτών με κάθε νόμιμο τρόπο».

04 March 2017
Banner
Banner