Τι συζήτησε στη Θεσσαλονίκη το 25μελές της ΠΟΚΚ – Νέος Ταμίας ο Στ. Τικέλλης

23 September 2019

Τι συζήτησε στη Θεσσαλονίκη το 25μελές της ΠΟΚΚ – Νέος Ταμίας ο Στ. Τικέλλης

Κρίσιμα θέματα περιελάμβανε η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ενημερώθηκαν και συζήτησαν αναλυτικά μεταξύ άλλων για τα θέματα της ταμειακής μηχανής, για τις Σχολές Κρέατος, αλλά και για την Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος.

Σε σχετικό Δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε η ΠΟΚΚ, αναφέρει:

«Σε πλήρη απαρτία πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Με ιδιαίτερη θέρμη έγινε δεκτό το νέο μέλος του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, το οποίο κατόπιν ψηφοφορίας, ως ο πρώτος επιλαχών και αντιπρόσωπος του σωματείου των Αθηνών από τις εκλογές της ΠΟΚΚ, αναδείχθηκε ο Στέφανος Τικέλης ο νέος ταμίας της Ομοσπονδίας μας. Ο απερχόμενος, ένεκα συνταξιοδότησης Διονύσης Ανδρεόπουλος, σε κλίμα συγκίνησης ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους για την άψογη συνεργασία και συμπαράσταση που του παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια τιμώντας τον με την αδιάλειπτη εκλογή του στο 25μελές Συμβούλιο της ΠΟΚΚ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης επικράτησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των μελών της Ομοσπονδίας και ελήφθησαν ομόφωνα αποφάσεις για:

1. Κατόπιν ανάλυσης της οικονομικής κατάστασης της ΠΟΚΚ ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις των μελών της Ομοσπονδίας.
2. Πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά για την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και συζητήθηκαν τα Νέα δεδομένα & Πιθανές Εξελίξεις για το εν λόγω θέμα.
3. Ενημερώθηκε το Σώμα για τις κινήσεις και τους περαιτέρω χειρισμούς της Ομοσπονδίας γύρω από το φλέγον ζήτημα «της αναγραφής προέλευσης στην ταμειακή».
4. Αντηλλάγησαν απόψεις και τέθηκαν προτάσεις για τις επαγγελματικές σχολές κρέατος, όπως η διεύρυνση του χρόνου φοίτησης αποβλέποντας στην αρτιότερη κατάρτιση του υποψηφίου καθώς και προωθητικές ενέργειες από την πλευρά της ΠΟΚΚ για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας και παράλληλα να δημιουργηθούν κέντρα μάθησης ή ΚΕΚ πιστοποιημένα από τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΠΟΚΚ.
5. Συζητήθηκε ο «Αθέμιτος Ανταγωνισμός» που ταλανίζει τον κλάδο μας και προτάθηκαν κινήσεις- τρόποι δράσης ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.
6. Τέλος, παρουσιάστηκε και αναλύθηκε διεξοδικά από το σωματείο της Θεσσαλονίκης το ζήτημα της «Πιστοποίησης του κρεοπωλείου» και προτάθηκαν τρόποι απόκτησης της πιστοποίησης υπό την αιγίδα της ΠΟΚΚ με γνώμονα την ενημέρωση του καταναλωτή.

Η ΠΟΚΚ ευχαριστεί θερμά όσους παρευρέθηκαν για το απαράμιλλο πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης που επικράτησε καθώς και το Σωματείο Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης για την άρτια και άψογη οργάνωση του Συνεδρίου με τη γνώριμα θερμή φιλοξενία στην όμορφη πόλη τους. Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας!»

23 September 2019
Banner
Banner