Τις θέσεις και προτάσεις των μικρομεσαίων παρουσίασε στον πρωθυπουργό η ΓΣΕΒΕΕ

03 September 2019

Τις θέσεις και προτάσεις των μικρομεσαίων παρουσίασε στον πρωθυπουργό η ΓΣΕΒΕΕ

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γ. Καββαθά και τον Γενικό Γραμματέα Γ. Κουράση, συναντήθηκαν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε κοινή σύσκεψη των Κοινωνικών Εταίρων, ενόψει της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση εκ μέρους της ΓΣΕΒΕΕ, ο Πρόεδρός της παρουσίασε τις θέσεις της Συνομοσπονδίας κι επικεντρώθηκε στα εξής θέματα: τη δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού, την έναρξη λειτουργίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, τη συνέχιση της μείωσης της φορολογίας, τη θεσμοθέτηση του προτιμησιακού δικαιώματος του δανειολήπτη σε περίπτωση μεταπώλησης του δανείου του, την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του καθορισμού των κατώτατων αμοιβών στην αρμοδιότητα των κοινωνικών εταίρων και προτάσεις για την επίλυση του προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Σαμοθράκης λόγω της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. 

Με αφορμή τη συνάντηση, παραδόθηκαν στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης επεξεργασίες της Συνομοσπονδίας που περιλαμβάνουν: 

1. Τις θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ για όλα τα τρέχοντα οικονομικά θέματα που αφορούν τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

2. Τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για την κρίση που δημιουργήθηκε στη Σαμοθράκη με αφορμή τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη  

3. Την 6μηναία έρευνα οικονομικού κλίματος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 28 Αυγούστου

4. Την ετήσια έρευνα 2019 για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εκδόθηκε τον Απρίλιο κι εστιάζει στις διαρθρωτικές αλλαγές της προηγούμενης δεκαετίας.

03 September 2019
Banner
Banner