Θερμή υποδοχή συναντά το Gourmeat

08 December 2016

Θερμή υποδοχή συναντά το Gourmeat

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην πρόσφατη επιτυχημένη παρουσίαση του νέου βιβλίου για τα σύγχρονα κρεατοσκευάσματα "Gourmeat – one step beyond!". Οι συγγραφείς και chef Λάζαρος Ράπτης και Τάσος Ανδρεάδης με όπλο την εμπειρία και το μεράκι τους δημιουργούν υψηλής αισθητικής κρεατοσκευάσματα, καθιστώντας τα ξεχωριστά κομμάτια της νεότερης γαστρονομίας μας.

Πολλοί και αγαπημένοι  φίλοι βρέθηκαν στο cafe του Βασιλικού Θεάτρου, όπου με θερμά λόγια μίλησαν για το βιβλίο και τους συγγραφείς ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης Δημήτριος Γκαρμπούνης και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος Γεώργιος Μαστροδημήτρης.

Το βιβλίο αποτελεί ένα νοσταλγικό γευστικό ταξίδι μέσα από μία ιστορική αναδρομή στο κρέας, με τελικό προορισμό 40 μοναδικές συνταγές που προκαλούν όλες τις αισθήσεις! Ανάμεσά τους βασικές συνταγές για μίγματα μπαχαρικών, για μαρινάδες και παναρίσματα. Οι δυο δημιουργοί μας καλούν να γνωρίσουμε το κρέας από μια άλλη οπτική γωνία και μας ξεναγούν στον ξεχωριστό, υπέροχο κόσμο των κρεατοσκευασμάτων.

Οι αναγνώστες του Meat News, αλλά και γενικότερα η οικογένεια των κρεοπωλών, γνωρίζουν πολύ καλά τον ένα από τους δυο δημιουργούς αυτού του ξεχωριστού βιβλίου, τον «δικό μας» Λάζαρο Ράπτη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που «εκπαιδεύτηκαν» από τις συνταγές του και μυήθηκαν στα μυστικά του κρεατοσκευάσματος. Το βιβλίο είναι προϊόν μιας μεγάλης διαδρομής στο χώρο του κρέατος.

Το βιβλίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις iWrite και μπορείτε να το βρείτε σε κεντρικά βιβλιοπωλεία. Μπορείτε ακόμα να τηλεφωνήσετε στο τηλέφωνο του Meat News (210 8210028) και να το παραγγείλετε.

Η φωτογραφία είναι από την παρουσίαση του βιβλίου στις 20/11.

page1

08 December 2016
Banner
Banner