Θεματική ημερίδα για την αγροδιατροφή και “Ελληνικό Σήμα” από το Υπ. Οικονομίας

07 September 2017

Θεματική ημερίδα για την αγροδιατροφή και “Ελληνικό Σήμα” από το Υπ. Οικονομίας

Ημερίδα με θεματικό αντικείμενο την «Αγροδιατροφή (Παραγωγή και Μεταποίηση)» συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μαζί με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η ημερίδα, που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου (ώρα 12.00, στην αίθουσα 305 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης - Νίκης 5-7), εντάσσεται στο πλαίσιο διαβουλεύσεων για την περαιτέρω επεξεργασία και εξειδίκευση των θέσεων που άπτονται της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής (ΕΑΣ 2021). Μάλιστα, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προτίθεται να διοργανώσει εντός του Σεπτεμβρίου και άλλες τέτοιες θεματικές ημερίδες για σημαντικούς τομείς και κλάδους της ελληνικής οικονομίας, και καλεί τους ενδιαφερόμενους σχετικούς φορείς να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις και προβληματισμούς.

Οι επόμενες ημερίδες, για τις οποίες όμως δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί ημερομηνίες, θα αφορούν τα εξής θέματα:

  • Βιομηχανία Ι (πλαστικά, χημικά, φαρμακοβιομηχανία)
  • Βιομηχανία ΙΙ (λοιπές βιομηχανίες)
  • Ενέργεια & Εξορύξεις
  • Τουρισμός & Πολιτισμός
  • Λοιπές υπηρεσίες: ΤΠΕ, Logistics κ.λπ.

Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος πρέπει να καταθέσουν δηλώσεις συμμετοχής το συντομότερο δυνατό και κατά προτίμηση μέχρι τη Δευτέρα 11/9/2017, στο e-mail: ggse@mnec.gr.

Περαιτέρω πληροφορίες, παρατηρήσεις και λοιπές διευκρινίσεις, στο ίδιο e-mail, καθώς και στα τηλέφωνα 210.33.32.544 και 210.33.32.546.

Ελληνικό Σήμα στα προϊόντα αγροδιατροφής

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Εnterprise Greece ανακοίνωσαν την έναρξη του προγράμματος για τη διαμόρφωση Ελληνικού Σήματος στα προϊόντα αγροδιατροφής, προϋπολογισμού 34,5 εκατ. ευρώ.

To πρόγραμμα «Ανάπτυξη, Προώθηση και Αξιοποίηση της Ενιαίας Ταυτότητας - Σήματος Ποιότητας Προϊόντων και Υπηρεσιών του Αγροδιατροφικού Τομέα», που θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ, στοχεύει στην ανάπτυξη Συστήματος Πιστοποίησης της ποιότητας των προϊόντων με βάση τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές αλλά και στην προώθηση της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων αγροδιατροφής στις διεθνείς αγορές, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους στα διεθνή δίκτυα παραγωγής και εμπορίας. Όπως εκτιμούν στο Υπουργείο, το πρόγραμμα θα ενισχύσει σημαντικά τον εξαγωγικό προσανατολισμό των προϊόντων αγροδιατροφής και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη χρήση και την αξιοποίηση αυτών, όπως η εστίαση και το εμπόριο.

«Με το Ελληνικό Σήμα προχωρούμε στην ανάπτυξη ενιαίας ταυτότητας για τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα και τις συναφείς υπηρεσίες που χρησιμοποιούν ή αξιοποιούν τα προϊόντα αυτά, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του κλάδου της αγροδιατροφής» δηλώνει σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, και συμπληρώνει ότι το πρόγραμμα θα βελτιώσει τη θέση των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής και θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν καλύτερους όρους και μεγαλύτερο μερίδιο στις διεθνείς αγορές, με όχημα την εξαιρετική τους ποιότητα.

«Το Ελληνικό Σήμα είναι τμήμα της συνολικότερης στρατηγικής που υλοποιούμε για την αναβάθμιση του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας. Με στοχευμένες δράσεις από το ΕΣΠΑ αλλά και τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, παρεμβαίνουμε σε όλη την αλυσίδα παραγωγής του αγροδιατροφικού συμπλέγματος – από τον πρωτογενή τομέα μέχρι τη μεταποίηση των προϊόντων και τη διάθεσή τους στις αγορές, προωθώντας τη δημιουργία ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων αγροδιατροφής» καταλήγει ο κ. Χαρίτσης.

07 September 2017
Banner
Banner