Τέχνη και γνώση σε πρώτο πλάνο, στην 1η Ημερίδα Κρέατος των «Ταξιαρχών»

03 December 2018

Τέχνη και γνώση σε πρώτο πλάνο, στην 1η Ημερίδα Κρέατος των «Ταξιαρχών»

Με την παρουσία πλήθους κρεοπωλών και κρεοτεχνών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2/12 η 1η Ημερίδα Κρέατος που διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Ένωση Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες».

Η εκδήλωση, ενόψει και της γιορτινής περιόδου που πλησιάζει, είχε τον χαρακτήρα παρουσίασης κρεατοσκευασμάτων και ανταλλαγής απόψεων για τεχνικές και υλικά, είχε όμως και τον χαρακτήρα ενημέρωσης επί ανοιχτών ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, ενώ παρουσιάστηκαν από την Μαρία Δαουτάκου, Επόπτρια Δημόσιας Υγείας και Υγιεινολόγο, οι «Υγειονομικές προϋποθέσεις και όροι για τη λειτουργία των επιχειρήσεων τροφίμων».

Συνοπτικά, ήταν μια άμεση διαλογική διαδικασία μάθησης, γνώσης, ενημέρωσης, με την κρεοτεχνία σε πρώτο πλάνο και τους Αντώνη Καραμαλέγκο, Γωγώ Κυλερτζή, Μιχάλη Ζαμπέτρο, μέλη της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών, να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των παρισταμένων με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα στα παρασκευάσματα που παρουσίασαν. Ο διαρκής διάλογος με το κοινό αλλά και με μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής που πρόσφεραν επίσης τις γνώσεις τους, ήταν πραγματικά το δυνατό σημείο της ημερίδας.

Την εκδήλωση του σωματείου της Αθήνας τίμησαν με την παρουσία τους οι κυρίες Π. Παπαδάκη και Αν. Λάγιου από το ΥΠΑΑΤ, καθώς και ο Χρ. Μπελεσιώτης, προϊστάμενος Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αττικής – Κεντρικός Τομέας, αλλά και ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ν. Κατσαρός.

Εμφανώς ικανοποιημένα από την επιτυχημένη εκδήλωση τα στελέχη της Διοίκησης της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής, υπογράμμιζαν τη χρησιμότητα τέτοιων εκδηλώσεων, ενώ ο πρόεδρος των «Ταξιαρχών» Β. Ντεληφιλιππίδης δήλωσε στο meatnews.gr ότι η χθεσινή ήταν η 1η Ημερίδα Κρέατος και θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες από το σωματείο της Αθήνας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που θα αναλάβουν τους αμέσως επόμενους μήνες.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση.

03 December 2018
Banner
Banner