Τελιγιορίδου: Συνδιαμορφώνουμε με τους αγρότες την επόμενη μέρα

09 April 2019

Τελιγιορίδου: Συνδιαμορφώνουμε με τους αγρότες την επόμενη μέρα

Διήμερη επίσκεψη στην Ηλεία πραγματοποίησε  η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου. Η Υφυπουργός, συνοδευόμενη από τους Βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη, επισκέφθηκε το Γούμερο και την Αμαλιάδα, είχε συναντήσεις με  αγροτικούς συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών και συζήτησε σε ανοιχτές συγκεντρώσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Όπως ενημερώνει σχετικό Δελτίο Τύπου, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων  τέθηκαν ερωτήματα προς την κ. Τελιγιορίδου, η οποία απάντησε ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα για τα μέτρα που έχει πάρει ήδη η κυβέρνηση για τους αγρότες και κτηνοτρόφους καθώς και τις νέες τις δυνατότητες που τους δίνουν τα προγράμματα του Υπουργείου για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα για ποιοτικά, ανταγωνιστικά και εξωστρεφή προϊόντα.

Η κ. Τελιγιορίδου στην ομιλία της αναφέρθηκε στην χαμηλή τιμή του γάλατος και στην νέα ΚΥΑ που αυστηροποιεί τα πρόστιμα και φθάνει έως και το κλείσιμο για έξι μήνες, μεταποιητικών επιχειρήσεων που «ελληνοποιούν» ξένο γάλα. «Θα κτυπήσουμε την διαφθορά με οποιοδήποτε κόστος, η αξιοπρεπής διαβίωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων είναι προτεραιότητά μας. Όποιος κλέβει τον ιδρώτα τους θα πληρώσει και θα πληρώσει ακριβά! Και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο!» τόνισε η υφυπουργός.

Η κ. Τελιγιορίδου  μίλησε για την νέα περίοδο στην οποία έχει μπει η χώρα μας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια και αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του πρωτογενή τομέα τονίζοντας τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση σε αυτόν για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. «Ένα σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα δεν μπορεί να γίνει σε κλειστά γραφεία των Αθηνών. Χρειάζεται η συμμετοχή των αγροτών, οι προτάσεις τους και οι παρατηρήσεις τους. Γι’ αυτό είμαστε εδώ για να τους ακούσουμε και να συνδιαμορφώσουμε μαζί την επόμενη μέρα της ελληνικής αγροτιάς, είναι οι καλύτεροι σύμβουλοί μας».

Η κ. Τελιγιορίδου ενημέρωσε για τις ενέργειες του Υπουργείου Εργασίας στο θέμα των εργατών γης που απασχολεί την περιοχή, καθώς και για τις ενέργειες του ΥΠΑΑΤ για την καλύτερη στελέχωση του κτηνιατρείου Γαστούνης με κτηνιατρικό προσωπικό. Στη διάρκεια της επίσκεψής της η υφυπουργός επισκέφθηκε τυποποιητικές μονάδες της περιοχής.

09 April 2019
Banner