Τελιγιορίδου: Ο πρωθυπουργός υπονομεύει το μέλλον των αγροτών και τους λοιδορεί

17 February 2022

Τελιγιορίδου: Ο πρωθυπουργός υπονομεύει το μέλλον των αγροτών και τους λοιδορεί

Ένταση δημιούργησε η δήλωση του πρωθυπουργού στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, σχετικά με κάποιους αγρότες «κατ’ επάγγελμα διαδηλωτές», με αποτέλεσμα η αν. τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η Ολυμπία Τελιγιορίδου, σε χθεσινή δήλωσή της αναφέρεται στο συγκεκριμένο σημείο της συνέντευξης του Κ. Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εξοντώνει συστηματικά τον αγροτικό κόσμο προς χάριν των μεγάλων συμφερόντων που με φανατισμό υποστηρίζει. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τους δικαίως διαμαρτυρόμενους αγρότες ως «επαγγελματίες διαδηλωτές».

Αμέσως μετά, όμως, ο περιφερειάρχης της Ν.Δ. στη Δυτική Μακεδονία, υπό την πίεση των αγροτικών κινητοποιήσεων, μίλησε για δίκιο των αγροτών και για επερχόμενη επισιτιστική κρίση αν δε λυθούν τα προβλήματά τους. Μια δήλωση που κρύβουν τα κεντρικά Πετσοταϊσμένα ΜΜΕ.

Εμείς έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πολύ καιρό και ζητήσαμε να παρθούν μέτρα προς όφελος του αγροτικού κόσμου για την έκρηξη της ακρίβειας σε ενέργεια, πετρέλαιο και αγροεφόδια. Δυστυχώς η κυβέρνηση κωφεύει και συνεχίζει το βιολί της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι δίπλα στους αγρότες που διεκδικούν το δίκιο τους».

Υπενθυμίζουμε ότι στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός, αναλύοντας τα μέτρα της κυβέρνησης, είχε αναφέρει: «Και όλα αυτά για τα οποία σας μίλησα, τα οποία δεν θεωρώ ότι είναι και λίγα, πιστεύω ότι τελικά από την πλειοψηφία των αγροτών –όχι από τους κατ’ επάγγελμα διαδηλωτές, διότι υπάρχει δυστυχώς κι αυτή η μικρή μειοψηφία στον αγροτικό κόσμο, κάθε Ιανουάριο, Φεβρουάριο ζεσταίνονται τα τρακτέρ, δεν είναι κάτι καινούριο αυτό– η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών πιστεύω ότι θα καταλάβει ότι αυτή η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε και στάθηκε κοντά στον πρωτογενή τομέα».

17 February 2022
Banner
Banner