Τελιγιορίδου: Η κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να σταματήσει να κοροϊδεύει τους αγρότες

04 February 2022

Τελιγιορίδου: Η κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να σταματήσει να κοροϊδεύει τους αγρότες

«Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παραπλανεί τους αγρότες ακολουθώντας πιστά τη λογική “πες, πες κάτι θα μείνει”» δηλώνει η αν. τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Η κ. Τελιγιορίδου ξεκινά από το λάθος που έκανε σε σχετική ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΥΠΑΑΤ, όταν μετέφερε εξαγγελία του υπουργού Σπ. Λιβανού ότι τα λιπάσματα θα μειωθούν στον συντελεστή ΦΠΑ 13%. Το λάθος διορθώθηκε μερικές ώρες αργότερα, ωστόσο η κ. Τελιγιορίδου εξακολούθησε να μιλάει για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι ο αγροτικός κόσμος «με έκπληξη άκουσε από τον κ. Λιβανό να ανακοινώνει θριαμβευτικά πως θα μειώσει τον ΦΠΑ στα λιπάσματα από το 24% στο 13%, ενώ τα λιπάσματα είναι ήδη στο 13%. Αυτή η κυβέρνηση σημειώνει "επιτυχίες" μόνο εκεί που ήδη δε χρειάζεται να κάνει τίποτε».

Στην δήλωσή της η αν. τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει: « Όσο για την άλλη εξαγγελία του Υπουργού για την κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης αφορά μόνο  την περίοδο από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2021. Για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα καλύψει  το 50% της ρήτρας αναπροσαρμογής και από κει και πέρα τίποτα. 

Ας πει κάποιος στην κυβέρνηση πως τα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος έχουν αυξηθεί 3 φορές πάνω και αυτό, οδηγεί τους αγρότες σε απόγνωση και θέτει σε κίνδυνο την αγροτική παραγωγή και την επισιτιστική επάρκεια της χώρας.           

Οι αγρότες έχουν δίκιο να αντιδρούν απέναντι στην κοροϊδία. Η κυβέρνηση οφείλει να σοβαρευτεί και να  σταματήσει να κοροϊδεύει τον  αγροτικό κόσμο».

04 February 2022
Banner
Banner