Τελιγιορίδου: Κόστος παραγωγής και πόλεμος γονατίζουν τους Έλληνες πτηνοτρόφους

23 March 2022

Τελιγιορίδου: Κόστος παραγωγής και πόλεμος γονατίζουν τους Έλληνες πτηνοτρόφους

Ερώτηση για το υψηλό κόστος παραγωγής και τις διεθνείς εξελίξεις, που οδηγούν σε αδιέξοδο τον κλάδο της ελληνικής πτηνοτροφίας κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου, Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, την οποία συνυπογράφουν 30 ακόμα βουλευτές του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, υπογραμμίζεται ότι ο πτηνοτροφικός κλάδος, που αποτελεί έναν δυναμικό παραγωγικό κλάδο της χώρας μας, με υψηλής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα που συμβάλλουν σημαντικά στην επάρκεια της ελληνικής αγοράς, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια τεράστιες δυσκολίες, με τις συνέπειες της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Όπως υπογραμμίζει η κ. Τελιγιορίδου, τους τελευταίους μήνες η αλματώδης αύξηση των τιμών στην ενέργεια, στα καύσιμα, στις ζωοτροφές, στις πρώτες ύλες και στο κόστος μεταφοράς «έχουν γονατίσει τους Έλληνες πτηνοτρόφους, ενώ η γεωπολιτική κρίση με τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει επιφέρει επιπλέον δυσμενείς συνέπειες στην αύξηση του κόστους της ενέργειας και των ζωοτροφών, τα αποθέματα των οποίων τείνουν να μειώνονται, οδηγώντας τους πτηνοτρόφους σε απόγνωση».

Η κυβέρνηση «οφείλει να κατανοήσει ότι το πρόβλημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και να στηρίξει έμπρακτα την ελληνική πτηνοτροφία, εξασφαλίζοντας την επάρκεια σε ζωοτροφές, ανακουφίζοντας τους Έλληνες πτηνοτρόφους από το υπέρογκο κόστος παραγωγής» σημειώνει η Ολ. Τελιγιορίδου.

Τα ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο υπουργός ΥΠΑΑΤ είναι:

1. Ποια είναι τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ προτίθεται να στηρίξει έμπρακτα την ελληνική πτηνοτροφία;

2. Τι μέτρα θα λάβει προκειμένου να εξασφαλίσει την επάρκεια σε ζωοτροφές και να ανακουφίσει τους Έλληνες πτηνοτρόφους από το υπέρογκο κόστος παραγωγής;

23 March 2022
Banner
Banner