Τσορίθος με λιγότερο αλάτι και λιπαρά ζητούν οι Ισπανοί

24 July 2018

Τσορίθος με λιγότερο αλάτι και λιπαρά ζητούν οι Ισπανοί

Μια νέα έρευνα που αποσκοπεί στην παραγωγή πιο υγιεινών προϊόντων κρέατος αναπτύσσει το Κέντρο Αγροδιατροφικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Αραγονίας (CITA) προσπαθώντας να μειώσει στην Ισπανία τα επίπεδα αλατιού και λίπους στα γνωστά τσορίθος (ισπανικά λουκάνικα).

Την αναφορά αυτή μεταδίδει η ιστοσελίδα CdeComunicacion, η οποία σημειώνει ότι επί του παρόντος, η ερευνητική ομάδα έχει μειώσει τα επίπεδα αλατιού αντικαθιστώντας το χλωριούχο νάτριο με άλλα άλατα, κατάλληλα για υπερτασικούς ασθενείς. Για να αντικατασταθεί το λίπος, χρησιμοποιήθηκε επεξεργασμένη σόγια.

«Η ιδέα είναι να παράγουμε λουκάνικα, στην περίπτωσή μας τσορίθος, πιο υγιεινά για τον καταναλωτή. Οι καταναλωτές ανησυχούν για την υγεία τους και ένα από τα προβλήματα είναι ότι τα λουκάνικα έχουν πολύ λίπος και αλάτι.

Οι συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αφορούν βεβαίως τη μείωση αλατιού και λίπους σε αυτά τα προϊόντα. Αυτό που προσπαθούμε είναι να δημιουργήσουμε νέες συνταγές που μας επιτρέπουν να έχουμε λουκάνικα εξίσου γευστικά αλλά πιο υγιεινά», εξηγούν οι εκπρόσωποι της ερευνητικής ομάδας. Τα νέα προϊόντα δοκιμάζονται σε διαφορετικές μορφές και μεγέθη και οι ερευνητές έχουν ξεκινήσει μια σειρά οπτικών αξιολογήσεων από κοινού με διαφορετικές ομάδες γνώμης προκειμένου να γνωρίζουν τις προτιμήσεις του τελικού καταναλωτή και να προσαρμοστούν στις τάσεις της αγοράς. Σημειώνεται ότι, όπως γράφει το CdeComunicacion, στην ισπανική αγορά δεν υπάρχει λουκάνικο που να συνδυάζει τη μείωση του αλατιού και την αλλαγή στο λιπιδικό προφίλ.

24 July 2018
Banner
Banner