Μασούτης: Συζητάμε με τον Α. Γεωργιάδη τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες

12 April 2022

Μασούτης: Συζητάμε με τον Α. Γεωργιάδη τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες

Related Articles

Σε άμεση επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, βρίσκεται η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και στις υπηρεσίες, με σκοπό την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιάννης Μασούτης.

Όσον αφορά τις συνέπειες του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου, ο κ. Μασούτης εκτιμά ότι το ελληνικό επιχειρείν θα κερδίσει και αυτή τη «μάχη», παρά τις μεγάλες δυσκολίες. 

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες «οι επιχειρηματίες πρέπει να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο». Μετά την πανδημία ήρθε ο πόλεμος που προκαλεί ενεργειακές, οικονομικές αναταράξεις, με επιπτώσεις για όλες τις οικονομίες, με εισαγόμενο πληθωρισμό που πολιορκεί τις επιχειρήσεις. Οι επιχειρηματίες καλούνται να σηκώσουν το «βάρος» για ακόμα μία φορά. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα εξωγενές κύμα ακρίβειας, αλλά «οι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει και έχουν αποδείξει ότι θα τα καταφέρουν», τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ.

Αναφορικά με το πλαφόν 3% στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθώσεων ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων εκτιμά πως «λόγω των έκτακτων συνθηκών είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πιέσεις που δέχονται από τον εισαγόμενο πληθωρισμό».

12 April 2022
Banner
Banner