Σύσκεψη όλου του τομέα με τον Σγουρίδη

17 July 2015

Σύσκεψη όλου του τομέα με τον Σγουρίδη

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Σγουρίδη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015, σύσκεψη με θέμα την διακίνηση του κρέατος και των προϊόντων του στην ελληνική αγορά. Έμφαση δόθηκε στην σύνδεση του κρέατος, που προέρχεται από ελληνικές εκτροφές, με τον έλληνα καταναλωτή, στην τρέχουσα, κρίσιμη για τη χώρα, χρονική περίοδο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκρπόσωποι της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Κρέατος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, της Ένωσης Εμπόρων Κρέατος Αθηνών και της Ένωσης Αντιπροσώπων Κρέατος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου από την Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωϊκής Παραγωγής & Κτηνιατρικής και τον ΕΦΕΤ.

Η συζήτηση εξελίχθηκε με εξαιρετικά γόνιμο τρόπο καθώς κάθε Φορέας κατέθεσε τα ειδικά προβλήματα του κλάδου του προτείνοντας αντίστοιχα λύσεις, βάσει του αισιόδοξου και παραγωγικού σκεπτικού ότι η κρίση είναι δυνατό να εξελιχθεί σε ευκαιρία.

Οι ενδιαφερόμενοι κλήθηκαν να καταθέσουν επενδυτικές προτάσεις για την δημιουργία βιομηχανικών μονάδων παραγωγής ζωοτροφών με την αξιοποίηση μάλιστα καινοτόμων καλλιεργειών, την αύξηση του ζωϊκού κεφαλαίου και την επιλογή φυλών κρεοπαραγωγικής κατεύθυνσης. Οι παραγωγικοί φορείς ενθαρρύνθηκαν να συγκροτήσουν «ομάδες παραγωγών» επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Τα κρίσιμα ζητήματα πληρωμών και ρευστότητας που εκτέθηκαν κατά κλάδο συζητήθηκε ότι θα αντιμετωπιστούν με νομοθετικές ρυθμίσεις στο άμεσο μέλλον και μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Με γνώμονα πάντα την προστασία του εισοδήματος των κτηνοτρόφων, την οικονομική βιωσιμότητα και ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ο υφυπουργός ζήτησε να συνεχιστεί ο διάλογος εντός του υπάρχοντος θεσμοθετημένου πλαισίου.

17 July 2015
Banner
Banner