Σύσκεψη για τον έλεγχο της διακίνησης αγροτικών προϊόντων

13 June 2016

Σύσκεψη για τον έλεγχο της διακίνησης αγροτικών προϊόντων

Story Highlights

  • Στη συζήτηση αναδείχθηκε το θέμα της διακίνησης αγροτικών προϊόντων με μεθόδους που παραβιάζουν τις ισχύουσες διατάξεις διακίνησης, με συνέπεια να πλήττεται ο υγιής ανταγωνισμός

Related Articles

Έλεγχοι, συντονισμός και νομοθετικές παρεμβάσεις αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Όπως ανακοινώνει η Γενική Γραμματεία, στη συζήτηση αναδείχθηκε το θέμα της διακίνησης αγροτικών προϊόντων με μεθόδους που παραβιάζουν τις ισχύουσες διατάξεις διακίνησης, με συνέπεια να πλήττεται ο υγιής ανταγωνισμός. Σε αυτό το φόντο, αποφασίστηκε η διενέργεια ελέγχων από υπηρεσιακά κλιμάκια, στη βάση ολοκληρωμένου σχεδίου το οποίο θα στηρίζεται στις διατάξεις περί ελέγχου της αγοράς, και θα αναπτυχθεί άμεσα με συντονισμό των συναρμόδιων Υπουργείων και ελεγκτικών υπηρεσιών. Επιπλέον, θα προωθηθούν οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις όπου κριθούν απαραίτητες.

Σημειώνεται ότι στη Σύσκεψη, που έγινε υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντώνη Παπαδεράκη, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας κ. Γιαννακάκης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας κ. Γερασίμου, ο Πρόεδρος της Κεντρικής αγοράς Θεσσαλονίκης κ. Χαμπίδης, οι βουλευτές κα Καρασαρλίδου και κ. Σηφάκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ, του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

13 June 2016
Banner
Banner