Σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ για την οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στο Ισραήλ

29 June 2016

Σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ για την οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στο Ισραήλ

Story Highlights

  • Τα αγροδιατροφικά προϊόντα για τα οποία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πλευράς ισραηλινών επιχειρήσεων είναι το ελαιόλαδο, το κρασί, η μπύρα, οι βρώσιμες ελιές, τα τυροκομικά, τα νωπά και μεταποιημένα φρούτα, το μέλι, τα παγωτά, τα αυγά, τα αλιεύματα, τα ζώντα ζώα, τα προϊόντα ζωικής προέλευσης, κλπ.

Related Articles

Σύσκεψη με Υπηρεσιακούς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνο Μίχαλο, πραγματοποίησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός, Μάρκος Μπόλαρης, προκειμένου να οργανωθεί επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσημης συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού με τον Ισραηλινό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Γεωργίας, κ. Uri Ariel, στις αρχές του τρέχοντος μηνός, οπότε και υπεγράφη Κοινή Διακήρυξη, με την οποία συμφωνήθηκε συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της ιχθυοκαλλιέργειας και αλιείας, της φυτικής παραγωγής, της τεχνολογίας τροφίμων, της ζωικής παραγωγής και κτηνιατρικής και της επαναχρησιμοποίησης αγροτικών λυμάτων. Στη συνάντηση εκείνη είχε συμφωνηθεί να επισκεφθούν το Ισραήλ Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα για τη δημιουργία συμπράξεων.

Τα αγροδιατροφικά προϊόντα για τα οποία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πλευράς ισραηλινών επιχειρήσεων είναι το ελαιόλαδο, το κρασί, η μπύρα, οι βρώσιμες ελιές, τα τυροκομικά, τα νωπά και μεταποιημένα φρούτα, το μέλι, τα παγωτά, τα αυγά, τα αλιεύματα, τα ζώντα ζώα, τα προϊόντα ζωικής προέλευσης, κλπ.

Τον συντονισμό για την οριστικοποίηση της επιχειρηματικής αποστολής ανέλαβε το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ και το ΕΒΕΑ.

29 June 2016
Banner
Banner