ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση της ΝΔ αρπάζει τις επιδοτήσεις των αγροτών»

29 October 2021

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση της ΝΔ αρπάζει τις επιδοτήσεις των αγροτών»

Χειρότερη κι από την περσινή είναι η φετινή πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με κοινή τους δήλωση οι Στ. Αραχωβίτης, Ολ. Τελιγιορίδου, Φ. Κουρεμπές (Τομεάρχης και αν. τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, και συντονιστής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής, αντίστοιχα), καταγγέλλουν ότι «Η κυβέρνηση της ΝΔ αρπάζει τις επιδοτήσεις των αγροτών».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, η φετινή πληρωμή είναι μικρότερη κατά 63 εκατ. ευρώ, λείπει δηλαδή σχεδόν το 10% των χρημάτων που πιστώνονταν κάθε χρόνο στους λογαριασμούς των αγροτών και κτηνοτρόφων. Και στη φετινή πληρωμή δεν υπάρχει διαφάνεια στα κριτήρια ελέγχου βάσει των οποίων «κόπηκαν» τα ποσά αυτά. «Δείχνουν έτσι την πλήρη έλλειψη σεβασμού στον παραγωγό, με αποτέλεσμα την αναστάτωση και την απόγνωση χιλιάδων παραγωγών σε μια χρονική συγκυρία που η ακρίβεια στο ρεύμα, το πετρέλαιο, τις ζωοτροφές και τα αγροεφόδια, θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση της παραγωγής».

Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν επίσης: «Σχετικά με τις κυνικές διευκρινήσεις για την απαράδεκτη ΚΥΑ πληρωμών, για την οποία είχαμε προειδοποιήσει, επισημαίνουμε ότι η αδυναμία ή η άρνηση διενέργειας στοχευμένων ελέγχων δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως άλλοθι για την επί δικαίων και αδίκων οριζόντια κατακρεούργηση των κοινοτικών επιδοτήσεων».

Και καταλήγουν: «Η φετινή πληρωμή των αγροτών καταγράφεται ως η πλέον άδικη, αδιαφανής, πρόχειρη και ανάλγητη που έχει γίνει μέχρι τώρα. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία με κυβέρνηση ΝΔ».

29 October 2021
Banner
Banner