Συνεχίζεται το 5ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας

01 December 2015

Συνεχίζεται το 5ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας

Related Articles

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η μεγάλη γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας, το φεστιβάλ "Delicious France", βρίσκεται στην Αθήνα.
Υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, τη συμμετοχή γνωστών εστιατορίων καθώς και τη συμβολή γαλλικών brands και αγαπημένων σεφ, το Φεστιβάλ προσκαλεί ερασιτέχνες και ειδικούς να γευθούν τα προϊόντα, την ποιότητα και την ποικιλία της γαλλικής γαστρονομίας.

Τι είναι αυτό που κάνει τη γαλλική γαστρονομία μοναδική;
Μία χώρα με μακρά γαστρονομική παράδοση και τεχνογνωσία, που ξέρει να δίνει αξία στο κάθε προϊόν ξεχωριστά και να αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, μέσα από τις μεθόδους παραγωγής, τις συνταγές, τις τεχνικές, την τελική παρουσίασή του αλλά και τη στιγμή της απόλαυσης.

Τα πολλά πρόσωπα της γαλλικής γαστρονομίας
Από τα εμβληματικά μακαρόν, τα αγαπημένα κρουασάν, το χαλαρωτικό απεριτίφ με την ποικιλία των ορεκτικών έως τα πολυβραβευμένα εστιατόρια, τα γκουρμέ πιάτα και τους φημισμένους σεφ, η γαλλική γαστρονομία εκφράζεται με άνεση μέσα από τα πολλά της πρόσωπα, έχοντας επηρεάσει καθοριστικά τις τάσεις και τον χάρτη της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Πού «βρίσκεται» το 5o Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας;
Το φετινό Φεστιβάλ έρχεται να αναδείξει όλες τις όψεις της γαλλικής γαστρονομίας από την πιο street εκδοχή με το food truck στην πλατεία Μαβίλη έως τις γκουρμέ προτάσεις υψηλής γαστρονομίας των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας και από τα σαββατοκύριακα του αυθεντικού γαλλικού πρωινού στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννη έως το μουσικοχορευτικό απεριτίφ στη Στοά Αρσακείου με την επιλέλεια των σπουδαστών του Εκπαιδευτικού Ομίλου Etoile και τα μοναδικά master classes για τους εκκολαπτόμενους σεφ και bartenders.
Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία σε κάποιους τυχερούς να απολαύσουν γεύματα γαλλικής έμπνευσης στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, να ταξιδέψουν σε γαλλικούς γαστρονομικούς προορισμούς με τον αγαπημένο οδηγό των foodies ανά χείρας ή να εμπλουτίσουν την κουζίνα τους με σκεύη γαλλικής ποιότητας κι αισθητικής!
Όσοι επιθυμείτε να ανακαλύψετε τη γευστική Γαλλία, μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα facebook του Φεστιβάλ https://www.facebook.com/FestivalGallikisGastronomias σε αυτές των χορηγών επικοινωνίας popaganda.gr, gastronomos.gr, madameginger.com, funkycook.gr και στη συχνότητα του Pepper 966.
Η διοργάνωση και ο συντονισμός των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ έχουν ανατεθεί από το Γαλλικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην εταιρεία Sopexa που προωθεί τη γαλλική γαστρονομία ανά τον κόσμο.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε εδώ μορφή pdf

01 December 2015
Banner