Μια παραγωγική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΚΚ

11 February 2015

Μια παραγωγική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΚΚ

Με σχεδόν απόλυτη απαρτία πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου. Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος και το μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ και εκπρόσωπος στον ΟΑΕΕ Δημήτρης Χριστοφορίδης.
Ο κ. Χριστοφορίδης έδωσε εμπεριστατωμένες απαντήσεις στα θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό (ρυθμίσεις χρεών, ανασφάλιστοι επαγγελματίες κ.λπ.) και όπως είπε η ΓΣΕΒΕΕ βρίσκεται σε αναμονή κατάθεσης νομοσχεδίου από τη νέα κυβέρνηση, το οποίο θα δίνει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του ΟΑΕΕ.
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο ζήτημα που τέθηκε από το σωματείο των Αθηνών, στο κατά πόσο είναι νόμιμη η αύξηση της συνδρομής με απόφαση Δ.Σ. (29/6/2014). Μετά την ανάγνωση του καταστατικού (άρθρο 16, παραγ. 1, εδάφιο ζ και άρθρο 23, παραγ. 3) εδόθη η απάντηση για το σύννομο της απόφασης και έγινε κατανοητή από όλα τα μέλη, οπότε η απόφαση του Δ.Σ. ισχύει κανονικά.
Με ομόφωνες αποφάσεις, για τις επόμενες ενέργειες που απαιτούνται από το προεδρείο, συνέχισε το Δ.Σ., με καίριο θέμα την επιτακτική ανάγκη, να λειτουργήσει η ΕΔΟΚ με γνώμονα το συμφέρων των μελών που την απαρτίζουν.
Τέλος, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τη νέα ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων και να ιεραρχηθούν τα προς επίλυση προβλήματα του κλάδου.
Στη διάρκεια του Δ.Σ. κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Ομοσπονδίας, με το φλουρί να μοιράζονται δυο μέλη του Δ.Σ. από το Ηράκλειο - ο Βαγγέλης Κουρουπάκης και ο Νίκος Φορτετσανάκης. Επίσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον εκλιπόντα Βασίλη Καγιαντόπουλο, ο οποίος είχε χρηματίσει ταμίας της ΠΟΚΚ.

11 February 2015
Banner
Banner