Συνάντηση ΠΟΚΚ με Σγουρίδη

25 June 2015

Συνάντηση ΠΟΚΚ με Σγουρίδη

Εποικοδομητική συνάντηση γνωριμίας είχε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών με τον υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Σγουρίδη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΚΚ έγινε εκτεταμένη και λεπτομερής εξέταση των προβλημάτων του κρεοπωλείου, ενώ υπήρξε και υπόσχεση αμοιβαίας στήριξης και από κοινού εργασίας για τη στήριξη των παραδοσιακών κρεοπωλείων.
Η ΠΟΚΚ έθεσε τρία βασικά ζητήματα στη συνάντηση:
Την βασική λειτουργία του συστήματος Άρτεμις, για το θέμα των ελληνοποιήσεων, όπου με στοιχεία αναγνωρίζεται ότι αδίκως βρίσκεται ο κρεοπώλης και μόνον στο στόχαστρο. Η υπόσχεση του κ. υφυπουργού για το συγκεκριμένο θέμα είναι πως δε θα διαχωριστεί κανένας κλάδος που ασχολείται με το κρέας όσον αφορά της ελληνοποιήσεις, οι οποίες πρέπει να σταματήσουν από όλους.
Την πρόταση που ψηφίστηκε στο συνέδριο της ΠΟΚΚ για αδειοδότηση των καταστημάτων και του παρακείμενου από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της κάθε Περιφέρειας, ώστε να υπάρχει πλήρες καταγεγραμμένο μητρώο καταστημάτων. Συζητήθηκε επίσης, όλα τα καταστήματα της δύναμης της ΠΟΚΚ να αποκτήσουν πιστοποίηση, για να μπορούν να ξεχωρίζουν από τους ευκαιριακούς επαγγελματίες. Η πρόταση αυτή συνάδει με τις σκέψεις του κ. υφυπουργού για πιστοποίηση της ελληνικής κουζίνας, έτσι ώστε να συνδέσουμε την ελληνική κουζίνα, με το πιστοποιημένο κρεοπωλείο.
Το τρίτο από τα κυρίαρχα θέματα, ήταν τα ζωικά υποπροϊόντα (C3) των κρεοπωλείων, για τα οποία, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ και το κράτος γενικότερα, η ΠΟΚΚ ζητά να βρεθεί μία λύση προς το συμφέρον όλων.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ Σταύρος Πέρρος, ο γενικός γραμματέας Σάββας Κεσίδης και ο επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Κατοίκος.

25 June 2015
Banner
Banner