Συνάντηση Μπόλαρη με Γερμανό ευρωβουλευτή για την κτηνοτροφία

10 February 2016

Συνάντηση Μπόλαρη με Γερμανό ευρωβουλευτή για την κτηνοτροφία

Με τον Γερμανό ευρωβουλευτή της Αριστεράς Stefan Bernhard Eck συναντήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

Συζητήθηκαν  θέματα που αφορούν την πρόληψη και καταπολέμηση των επιβλαβών οργανισμών καραντίνας και των μεταδιδόμενων ζωονόσων, μέσα στα πλαίσια τόσο του ευρωπαϊκού όσο και  του εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού. Αναλύθηκε η ιδιάζουσα γεωγραφικά θέση της χώρας, που την καθιστά  ανατολικό ευρωπαϊκό σύνορο, το γεγονός ότι εξ αυτού στην χώρα εισέρχονται σχεδόν κατ΄ έτος ζωονόσοι από ανατολικά, με τεράστιες δυσμενείς για την κτηνοτροφία και τους κτηνοτρόφους συνέπειες. Τονίστηκε η πρόταση του Υπουργείου για την αναγκαιότητα ενός σχεδίου δράσης α) για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση - πρόληψη του προβλήματος εκτός του Ευρωπαϊκού εδάφους και β) την μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση των αγροτών που πλήττονται , ώστε να δίνεται η δυνατότητα πλήρους αντικατάστασης του ζωϊκού κεφαλαίου.

Ο κ. Eck έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νομοθετικό πλαίσιο διαχείρισης των αδέσποτων  ζώων συντροφιάς, ενημερώθηκε για τις νέες υπό ψήφιση τροποποιήσεις που έχουν ως πρωταρχικό στόχο την προστασία και την ευζωία των ζώων και βέβαια η προάσπιση της δημόσιας υγείας.

10 February 2016
Banner