Συνάντηση για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

14 April 2022

Συνάντηση για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την επίσπευση υλοποίησης του έργου «Εκπόνηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης» έλαβε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα, Πανάγο Κουφέλο, στο πλαίσιο συνάντησής τους.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει αρωγός σε κάθε στάδιο των προσπαθειών, αφού πρώτα δόθηκαν οι σχετικές διευκρινίσεις σχετικά με όρους που αφορούν τις προγραμματικές συμβάσεις όπως η παράταση ισχύος των συμβάσεων. Επιπλέον, στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν και ειδικά οικονομικά ζητήματα σχετικά με τη δημοπράτηση των σχεδίων.

Αναφορικά με την παράταση, τονίστηκε ότι η προθεσμία που προβλέπει το άρθρο 5 του Ν. 4351/2015 τροποποιήθηκε και εγκρίθηκε νέα παράταση για την ολοκλήρωση του έργου, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Επανέλαβε δε ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις όπου χρειαστεί αναφορικά με τα επιμέρους ζητήματα.

Επιπροσθέτως, ο κ. Κουφέλος ευχαρίστησε τον κ. Κεδίκογλου εκ μέρους του συνόλου των αλιέων της Λέσβου για τη συνεισφορά του σε μια σειρά από αιτήματά τους, με τον ΥφΑΑΤ να δηλώνει πλήρως ευαισθητοποιημένος με τα προβλήματα του κλάδου. Επισημάνθηκε ακόμα η ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει το ΥπΑΑΤ στον αλιευτικό τουρισμό, που ενισχύει σημαντικά το εισόδημα των επαγγελματιών αλιέων και εξετάστηκε η προοπτική δημιουργίας Σχολών Αλιείας.

Ο ΥφΑΑΤ, αφού εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα, δεσμεύτηκε στην επανάληψη των συνομιλιών και ότι θα μεταβεί στο άμεσο μέλλον στη Λέσβο.

14 April 2022
Banner