Συναντήσεις της ΠΟΚΚ με τα αρμόδια Υπουργεία

23 March 2015

Συναντήσεις της ΠΟΚΚ με τα αρμόδια Υπουργεία

Εποικοδομητικές συναντήσεις είχε την Τετάρτη 18/3/2015, αντιπροσωπεία της ΠΟΚΚ αποτελούμενη από τους κυρίους Στ. Πέρρο, Σ. Κεσίδη, Αν. Χατζηαναστασίου και Β. Ντελιφιλιππίδη, με αντιπροσώπους της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, του ΥΠΑΠΕ και τον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Αντώνη Παπαδεράκη.
Στη συνάντηση με τους αντιπροσώπους του ΥΠΑΠΕ, συζητήθηκαν και δόθηκαν εξηγήσεις για φλέγοντα θέματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο των κρεοπωλών, ειδικά τις ημέρες των εορτών, όπως παρεμπόριο, λαθροσφαγές, υπαίθριο εμπόριο και λαϊκές αγορές, τιμές πώλησης κάτω του κόστους, παραπλανητικές διαφημίσεις (έντυπες και τηλεοπτικές), στα θέματα εμπορίας και διακίνησης αμνοεριφίων εν όψει Πάσχα. Από πόρτα σε πόρτα, ασφράγιστα, πώληση από αμάξι, διοχέτευση μέσω λιμανιών και ΚΤΕΛ, θέσπιση των τουριστικών ζωνών της επικράτειας, άνοιγμα τις Κυριακές, λιανική πώληση στον ΟΚΑΑ (αγορά του καταναλωτή).
Οι εκπρόσωποι των Υπουργείων τόνισαν από μέρους τους, πως όχι μόνο λαμβάνουν υπ’ όψιν τα παραπάνω θέματα, αλλά θα γίνουν αρωγοί στα δίκαια αιτήματα της ΠΟΚΚ και θα φροντίσουν για τις λύσεις αυτών, ώστε να υπάρχει στην αγορά υγιής ανταγωνισμός προς όφελος όλων. Από τη μεριά της ΠΟΚΚ, ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων με το κρέας φορέων, με συντονιστή την Διεύθυνση του ΥΠΑΠΕ.
Στη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΠΟΚΚ, με τον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Αντώνη Παπαδεράκη, αναλύθηκαν όλα τα παραπάνω θέματα που μας απασχολούν και λάβαμε την υπόσχεση πως η νέα ηγεσία του Υπουργείου θα φροντίσει ώστε να τηρηθούν οι νόμοι που υπάρχουν, στηρίζοντας τις ΜΜΕ για όφελος του καταναλωτή και του κράτους γενικότερα. Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στις παραπλανητικές διαφημίσεις των σούπερ μάρκετ και μεγάλων κρεαταγορών εν όψει Πάσχα.

23 March 2015
Banner
Banner