Συμμετοχή της ΠΟΓΕΔΥ στη σύνταξη του νέου οργανογράμματος του ΥΠΑΑΤ

08 July 2016

Συμμετοχή της ΠΟΓΕΔΥ στη σύνταξη του νέου οργανογράμματος του ΥΠΑΑΤ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Ν. Αντώνογλου με μοναδικό θέμα συζήτησης τον Οργανισμό του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευόμενων Φορέων του. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συμμετοχή Επιτροπής της ΠΟΓΕΔΥ στη διαβούλευση για τη σύνταξη του νέου Οργανισμού. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν Μέλη από όλους τους Γεωτεχνικούς κλάδους.
Στο μεταξύ, με προηγούμενη ανακοίνωσή της η ΠΟΓΕΔΥ ενημέρωνε για τη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού της Συμβουλίου. Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία υπογράμμιζε ότι θα βρίσκεται σε αγωνιστική επαγρύπνηση καθ’ όλη τη θερινή περίοδο, καθώς θεωρεί ότι πιθανώς θα συνεχιστεί η πρακτική των κυβερνήσεων να φέρνουν κρίσιμα νομοσχέδια για να ψηφιστούν στη Βουλή κατακαλόκαιρο.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΓΕΔΥ συνήλθε σήμερα σε προγραμματισμένη συνεδρίαση και ασχολήθηκε με τα επείγοντα θέματα που απασχολούν τα κλαδικά σωματεία. Τα θέματα που συζητήθηκαν κρίνονται φλέγοντα, ενώ πιο συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει η Ομοσπονδία σε Δελτίο Τύπου:
1. Έγινε αναφορά στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την κινητικότητα, το πνεύμα του νομοσχεδίου βρίσκει σύμφωνη επί της αρχής την Ομοσπονδία
2. Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, η Ομοσπονδία είναι αντίθετη με τον αποκλεισμό των γεωτεχνικών από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και εξακολουθεί να διεκδικεί την επαναχορήγηση στους κτηνιάτρους αλλά και την χορήγηση σε άλλους γεωτεχνικούς κλάδους. Αναφέρθηκε η περίπτωση των γεωπόνων των Δήμων οι οποίοι πρέπει να λάβουν το επίδομα αυτό αφού απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους σε εργασίες κλαδεμάτων και άλλα παρόμοια αντικείμενα με σημαντικό βαθμό επικινδυνότητας
3. Έγινε αναφορά στον επανακαθορισμό του επαγγέλματος του Ιχθυολόγου την οποία στήριξε και το πρωτοβάθμιο σωματείο των ιχθυολόγων
4. Έγινε ενημέρωση για την επέκταση των δικαιούμενων ημερών εκτός έδρας και αλλαγή των χιλιομετρικών ορίων για τη λήψη των αποζημιώσεων. Τονίστηκε ότι , παρ’ όλο που η αλλαγή αυτή κινείται σε θετική κατεύθυνση για τους Γεωτεχνικούς του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευομένων από αυτό φορέων, πρέπει αυτή να επεκταθεί και στους υπηρετούντες Γεωτεχνικούς στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στις Αιρετές Περιφέρειες.
5. Η ΠΟΓΕΔΥ, από κοινού με την ΠΕΚΔΥ, έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη μη εφαρμογή της Υ.Α. του «κτηνιάτρου εκτροφής» και καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΑΑΤ για την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων των δημόσιων Γεωτεχνικών υπηρεσιών σε ιδιώτες.
6. Αποφασίστηκε ομόφωνα να διακηρυχτεί, για μία ακόμη φορά, η πάγια θέση της Ομοσπονδίας για κάθετη οργάνωση όλων των Γεωτεχνικών υπηρεσιών της χώρας
7. Με δεδομένο τον κίνδυνο η συγκυβέρνηση να φέρει προ τετελεσμένων καταστάσεων στο θέμα των οργανογραμμάτων των υπηρεσιών, αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν ομάδες εργασίας που θα παρακολουθούν τα προς διαβούλευση, κατάθεση ή και ψήφιση νέα οργανογράμματα ή και οργανισμούς εσωτερικής υπηρεσίας (ΟΕΥ) των Υπουργείων, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Αιρετών Περιφερειών της χώρας όπου υπάρχουν Γεωτεχνικές Υπηρεσίες. Οι συγκεκριμένες ομάδες εργασίας θα εκπροσωπούν την Ομοσπονδία στην επίσημη διαβούλευση με τους αντίστοιχους φορείς και θα ενημερώνουν το Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ.
8. Στα παραπάνω πλαίσια, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον κ. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να ζητηθούν όλα τα προτεινόμενα σχέδια οργανογραμμάτων καθώς και η σύσταση των επιμέρους ανά φορέα ομάδων εργασίας.

08 July 2016
Banner
Banner