ΣΒΕ: Συνάντηση με Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της μικρομεσαίας μεταποίησης στην περιφέρεια

04 September 2020

ΣΒΕ: Συνάντηση με Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της μικρομεσαίας μεταποίησης στην περιφέρεια

Υπόμνημα με 7 άξονες προτάσεων, στο οποίο περιλαμβάνονται 28 μέτρα πολιτικής για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της περιφερειακής βιομηχανίας παρέδωσε στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης.

Ως εκπρόσωπος της μικρομεσαίας μεταποιητικής περιφερειακής βιομηχανίας ο ΣΒΕ κατέθεσε τις θέσεις και προτάσεις του κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο ανδρών, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Οι 7 άξονες προτάσεων που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα του ΣΒΕ αφορούν:

  • Λειτουργικές ενισχύσεις
  • Παραγωγικές επενδύσεις
  • Τεχνολογία – Ε & Τ Α
  • Περιφερειακή αγορά εργασίας
  • Υποδομές
  • Μείωση περιφερειακών ανισοτήτων
  • Βελτίωση περιφερειακών υποδομών

Σαββάκης: Νέο παραγωγικό πρότυπο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΒΕ, ο κ. Σαββάκης δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό:

«Η οικονομική κρίση από την πανδημία αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα και τη χάραξη πολιτικών που θα διαμορφώνουν ένα νέο παραγωγικό πρότυπο. Ένα νέο παραγωγικό πρότυπο το οποίο θα στοχεύει στην περιφερειακή ανάπτυξη και σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργεί υπέρμετρη εξάρτηση από έναν και μόνο κλάδο.

Κατά τον ΣΒΕ, οι επιπτώσεις από την κρίση είναι αναστρέψιμες και βραχυχρόνιες.

Η εξαιρετικά θετική αντίδραση της κυβέρνησης στις απρόοπτες καταστάσεις που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας, δημιουργεί θετικές προσδοκίες για την έμπρακτη ενίσχυση της μεταποίησης και της βιομηχανίας τους επόμενους μήνες».

04 September 2020
Banner
Banner