Γ. Στύλιος: Η γεωχωρική τεχνολογία βασικό εργαλείο για τη μετάβαση στην ευφυή γεωργία

26 May 2022

Γ. Στύλιος: Η γεωχωρική τεχνολογία βασικό εργαλείο για τη μετάβαση στην ευφυή γεωργία

Related Articles

Η Ερευνητική Μονάδα GIS του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Εταιρεία Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (HellasGIs), διοργάνωσαν το 4º Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον. Το συνέδριο  λαμβάνει χώρα από τις 24 έως τις 26 Μαΐου 2022, στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο υφυπουργός, Γιώργος Στύλιος, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η μετάβαση στην ευφυή γεωργία αποτελεί μία νέα πρόκληση για τον ελληνικό πρωτογενή τομέα, τη δεκαετία που διανύουμε. Για να υποστηρίξουμε τη μετάβαση αυτή, δρομολογούμε με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Αγρο-διατροφικού Τομέα. Αυτός, περιλαμβάνει δύο υποέργα: την Ευφυή Γεωργία (περίπου 30 εκατ. ευρώ) και την Εξωστρεφή Γεωργία (περίπου 16 εκατ. ευρώ)» είπε ο κ. Στύλιος  και πρόσθεσε πως «η ελληνική γεωργία, βρίσκεται σε στάδιο μετάβασης. Καλείται να περάσει από τις παραδοσιακές καλλιεργητικές πρακτικές στην ευφυή γεωργία. Στο πλαίσιο αυτό, η αξιοποίηση της γεωχωρικής τεχνολογίας αποτελεί βασικό εργαλείο».

Ο υφυπουργός, αναφέρθηκε, ακόμα, στο περιεχόμενο των Τεχνικών Δελτίων Δράσης, των οποίων η διαβούλευση έληξε τον Απρίλιο του 2022, ενώ τα έργα αναμένεται, όπως είπε, να έχουν τεράστιο αναπτυξιακό αποτύπωμα στην ελληνική ύπαιθρο, καθώς «θα συμβάλλουν στη βελτίωση των καλλιεργητικών μεθόδων και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων».

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου μέσα από αυστηρά επιλεγμένες επιστημονικές ανακοινώσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, διάφορες άλλες εκδηλώσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα, καθώς και την έκθεση χορηγών η οποία για πρώτη φορά εγκαινιάζεται με τον τίτλο «GIS Congress Expo», αποσκοπεί σε ακόμη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα με γνώμονα την επίτευξη των στόχων της.

26 May 2022
Banner
Banner