Στο υψηλότερο σημείο από το ’98 οι εξαγωγές βρετανικού πρόβειου κρέατος

29 April 2015

Στο υψηλότερο σημείο από το ’98 οι εξαγωγές βρετανικού πρόβειου κρέατος

Υψηλό 16ετίας έπιασαν το πρώτο εξάμηνο του 2014 οι εξαγωγές πρόβειου κρέατος του Ηνωμένου Βασιλείου. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός για το Αγγλικό Βόειο και Πρόβειο Κρέας (EBLEX), οι εξαγωγές πρόβειου κρέατος του Ην. Βασιλείου έφτασαν στους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους στο υψηλότερο επίπεδο από το 1998. Οι 48.000 τόνοι που εστάλησαν στις παγκόσμιες αγορές είναι αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν 2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2013.
Στα ποιοτικά στοιχεία πρέπει να αναφερθεί ότι οδηγός για την αύξηση αυτή ήταν η ζήτηση από τις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αγορές: οι αποστολές σε αυτές τις αγορές αυξήθηκαν κατά 36% φτάνοντας τους 10.600 τόνους. Σε αξία, οι εξαγωγές βρετανικού πρόβειου κρέατος αυξήθηκαν 3% φτάνοντας στα 183,9 εκατ. λίρες.
Τα πολύ θετικά αυτά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου έρχονται να προστεθούν στην ισχυρή επίδοση του 2013, όταν οι εξαγωγές πρόβειου κρέατος έσπασαν το φράγμα των 100.000 τόνων, για πρώτη φορά από το 1999, όπως αναφέρει ο Π. Χάρντγουικ, επικεφαλής του τμήματος Ανάπτυξης Εμπορίου του EBLEX. «Η αύξηση στις εξαγωγές προς την Άπω Ανατολή ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, ενώ οι βασικές εκτός Ε.Ε. αγορές μας περιλαμβάνουν την Γκάνα, το Κονγκό και την Ακτή Ελεφαντοστού στη Δυτ. Αφρική, αλλά και τη Νορβηγία και την Ελβετία στην Ευρώπη» συμπληρώνει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι αυξήθηκαν 48% οι εξαγωγές μ/ο και α/ο τεμαχίων και αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. «Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στρατηγικά για την αύξηση των εξαγωγών και τη μεγιστοποίηση της πλήρους αξιοποίησης του σφαγίου».

29 April 2015
Banner
Banner