Στο Παρίσι το επίκεντρο της βιομηχανίας τροφίμων στις 16-20/10

08 July 2016

Στο Παρίσι το επίκεντρο της βιομηχανίας τροφίμων στις 16-20/10

Με 7.000 εκθέτες και 156.000 επισκέπτες το 2014 η SIAL Paris είναι μια από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις στο χώρο των τροφίμων. H επόμενη διοργάνωση, στις 16-20 Οκτωβρίου 2016, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων επιχειρήσεων, ενώ όπως ανέφερε ο διευθυντής της έκθεσης Nicolas Trentesaux σε παρουσίαση που έγινε στην Αθήνα, η ελληνική συμμετοχή καλύπτει περίπου 4.900 τ.μ.
"Με περισσότερα από 400.000 προϊόντα, παρουσιάζοντας παγκόσμιες καινοτομίες και όλες τις καινούργιες τάσεις της αγοράς, η SIAL Paris αποτελεί το ιδανικό «γήπεδο» για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κανάλι της διάθεσης - η καλύτερη βιτρίνα τροφίμων στον κόσμο", τόνισε ο κ. Trentesaux, παρουσιάζοντας τις καινοτομίες τη φετινής διοργάνωσης.
Η φετινή SIAL θα φιλοξενήσει περισσότερες από 1.000 γαλλικές εταιρείες, καλύπτοντας το 19% του εκθεσιακού χώρου. Στην προηγούμενη διοργάνωση εκπροσωπήθηκε όλος ο κόσμος, με την Ευρώπη να έχει τα πρωτεία με το 41% των εκθετών. Η χώρα μας είχε περίπου 150 εκθέτες. Οι επισκέπτες το 2014 προέρχονταν από 194 χώρες, ενώ οι επισκέπτες από την Ελλάδα αντιπροσώπευαν το 4,4% του συνόλου.
Στην διοργάνωση του 2014, 1.000 εκθέτες προήλθαν από τους κλάδους του κρέατος και των γαλακτοκομικών (σχεδόν το 15% του συνόλου). Οι δυο αυτοί κλάδοι θα βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο μέσα από μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων εκδηλώσεων και αφιερωμάτων. Μεταξύ αυτών, δύο συνέδρια που θα μεταδοθούν μέσω της SIAL TV αλλά και μαγειρικές επιδείξεις που θα λάβουν χώρα στη La Cuisine.
Η ελληνική συμμετοχή φέτος σε μεγάλο βαθμό θα γίνει μέσω της Enterprise Greece, η οποία έχει κλείσει 2.000 τ.μ. με περίπου 100 εκθέτες. Στο ελληνικό περίπτερο θα υπάρξουν ειδικές γευστικές παρουσίασεις, ένας τομέας που έχει αναλάβει η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου.

08 July 2016
Banner
Banner