Στις 9-10 Νοεμβρίου το 4o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

19 September 2017

Στις 9-10 Νοεμβρίου το 4o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

Με θέμα «Καινοτομία και γνώση στον πρωτογενή τομέα: Απελευθερώνοντας τη δυναμική της υπαίθρου», διοργανώνεται από την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ το 4o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας.

Το Συνέδριο, που πραγματοποιείται στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο PortoPalace), τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και συνδιοργανώνεται με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), έναν από τους σημαντικότερους φορείς εξωστρέφειας στη χώρα.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχθεί και στην εθνική ατζέντα, ο καταλυτικός ρόλος της καινοτομίας και της γνώσης στην ενίσχυση της γεωργικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, αλλά και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων σύγχρονων προκλήσεων για τον αγροδιατροφικό τομέα της Ε.Ε., την επισιτιστική ασφάλεια και την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικων τροφίμων, την προστασία του περιβάλλοντος, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης στην ύπαιθρο.

Την 1η ημέρα του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 4 εργαστήρια (workshops) με τη συμμετοχή διακεκριμένων εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα συμβάλουν με τη γνώση τους στην ουσιαστική ενημέρωση των συνέδρων σε σχέση με ζητήματα ευφυούς γεωργίας, ψηφιοποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων και έξυπνης περιφερειακής εξειδίκευσης. Παράλληλα, στο πλαίσιο ειδικού εργαστηρίου θα επιχειρηθεί η εξέταση των προοπτικών και η σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών για την ενίσχυση του αγροδιατροφικού εμπορίου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η 2η ημέρα του Συνεδρίου θα διαρθρωθεί σε τρεις θεματικές ενότητες: Η πρόκληση της αύξησης της παραγωγής με λιγότερους πόρους και η αντιμετώπισή της στο πλαίσιο της μελλοντικής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) θα αποτελέσει το αντικείμενο της 1ης ενότητας του Συνεδρίου ενώ στη 2η ενότητα θα αναδειχθεί ο ρόλος της καινοτομίας στην επιχειρηματική ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών συνεταιρισμών. Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την 3η ενότητα που αφορά στις τάσεις και προκλήσεις για τα συστήματα γεωργικής γνώσης και καινοτομίας στην Ε.Ε., και ειδικότερα στους τρόπους με τους οποίους η έρευνα, η εκπαίδευση και οι γεωργικές συμβουλές μπορούν να συμβάλουν πιο αποτελεσματικά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας.

Για το πρόγραμμα, τους ομιλητές, αλλά και για δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου https://congress.c-gaia.gr/congress2017/

19 September 2017
Banner