Στήριξη του ΥΠΑΑΤ στις αυτόχθονες φυλές Βοοειδών και την εκτατική κτηνοτροφία

06 July 2021

Στήριξη του ΥΠΑΑΤ στις αυτόχθονες φυλές Βοοειδών και την εκτατική κτηνοτροφία

Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών, είχε χθες 5/7 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΕΕΒΦΒ Αχιλλέας Τσαπραΐλης και ο Γ.Γ  Dr Γιάννης Καζόγλου, ενημέρωσαν διεξοδικά  τον υπουργό για τα ζητήματα που τους απασχολούν και ιδιαίτερα για τις ζημιές που έχει προκαλέσει η πανδημία της Covid-19 στις εκτροφές της Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν την έδρα τους σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ακολούθησε μακρά ανταλλαγή απόψεων, ενώ συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω στήριξης των Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών.

«Ο κ. Λιβανός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εκτροφέων ότι από τις βασικές προτεραιότητες του ΥΠΑΑΤ είναι η ανάδειξη και ουσιαστική στήριξη των προϊόντων πολύ υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, η οποία θα μεγιστοποιήσει την προστιθέμενη αξία για τους παραγωγούς και εν προκειμένω για τους εκτροφείς αυτόχθονων φυλών βοοειδών της χώρας.  

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΕΕΕΒΦΒ κ. Τσαπραΐλης, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός, όπως είπε, ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ένας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει φιλοκτηνοτροφικές ιδέες. “Ελπίζουμε ότι η συνεργασία που ξεκινήσαμε σήμερα θα έχει καλή συνέχεια, προκειμένου η  εκτατική κτηνοτροφία και οι αυτόχθονες φυλές θα τύχουν της στήριξης που αξίζουν” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.  Τσαπραΐλης» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.

06 July 2021
Banner