Στην τελική ευθεία για τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών

04 March 2017

Στην τελική ευθεία για τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών

Κάθε προηγούμενο ξεπερνά φέτος ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κρεοπωλών (ο οποίος διεξάγεται την Κυριακή 5 Μαρτίου), καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή κρεοπώλες από πάρα πολλές περιοχές όλης της χώρας.
Ο 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κρεοπωλών Ελλάδος «Black Box» θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης DETROP και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο MEATROPOLIS AREA (Περίπτερο 12) στις 12μ., στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ – HELEXPO υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών – ΠΟΚΚ. Το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης παίζει ενεργό ρόλο στη φετινή διοργάνωση, ενώ και τα σωματεία κρεοπωλών των υπολοίπων νομών της χώρας στηρίζουν και ενισχύουν αυτόν τον θεσμό συμμετέχοντας στο διαγωνισμό με ταλαντούχα μέλη τους. Αποτέλεσμα, οι συμμετοχές να υπερβούν κάθε προσδοκία καθώς, όπως ανακοινώνουν οι διοργανωτές, οι πρώτοι 20 τυχεροί έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους στον διαγωνισμό.
4_diagonismos_kreopolonΗ φαντασία, η δημιουργικότητα, το μεράκι και βεβαίως η γνώση του κρεοπώλη είναι τα στοιχεία που επιδιώκει να αναδείξει ο διαγωνισμός. Οι σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις οδηγούν τον κρεοπώλη στον δρόμο της ποιότητας και της διευκόλυνσης του καταναλωτή, καθώς ο τελευταίος δεν έχει το χρόνο και τις γνώσεις να ετοιμάσει μόνος του κρεατοσκευάσματα. Ο κρεοπώλης διαλέγει τα κατάλληλα κομμάτια κρέατος, τις κατάλληλες μαρινάδες, μπαχαρικά και άλλα υλικά και δημιουργεί νόστιμα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

 

Οι όροι του διαγωνισμού
Σύμφωνα με τους όρους της διοργάνωσης, ο κάθε διαγωνιζόμενος θα παρουσιάσει 2 δημιουργίες από 2 διαφορετικά είδη κρέατος, που θα του δοθούν λίγο πριν την έναρξη του διαγωνισμού «Black Box».
Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι:
• Η δημιουργικότητα και η φαντασία
• Η οικονομική διαχείριση του κρέατος
• Η λαχταριστή εικόνα του κρεατοσκευάσματος και η αγοραστική του δύναμη
• Ο βαθμός δυσκολίας του παρασκευάσματος

Η ψηφοφορία
Οι καταναλωτές – επισκέπτες της DETROP θα έχουν την ευκαιρία, παρακολουθώντας τον διαγωνισμό, να μάθουν πολλά πράγματα για τη σωστή επεξεργασία του κρέατος. Άλλωστε θα συμμετέχουν και οι ίδιοι, καθώς τα αποτελέσματα καθορίζονται κατά 70% από 6μελή κριτική επιτροπή και κατά 30% από το κοινό που θα παρακολουθήσει και θα ψηφίσει στο τέλος.
Σημειώνεται ότι στο τέλος του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν κρεατοπαρασκευάσματα έτοιμα προς χρήση! Το μόνο που έχουν να κάνουν οι καταναλωτές, είναι να ακολουθήσουν τις οδηγίες μαγειρέματος.

* Σημειώνουμε ότι το περιοδικό Meat News είναι χορηγός επικοινωνίας του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κρεοπωλών Ελλάδος «Black Box»

04 March 2017
Banner
Banner