Στην ηγεσία του Perrotis College ο Δρ Αθανάσιος Τσαυτάρης

07 October 2016

Στην ηγεσία του Perrotis College ο Δρ Αθανάσιος Τσαυτάρης

Την ηγεσία και καθοδήγηση του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και οµότιµος καθηγητής της Σχολής Γεωπονίας, ∆ασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Δρ Αθανάσιος Τσαυτάρης. Η συνεργασία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με τον δρ. Τσαυτάρη είχε ξεκινήσει πριν από έναν χρόνο, όταν κλήθηκε –σε συμβουλευτικό επίπεδο- να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε ότι αφορά τη σύσταση Μεταπτυχιακής Σχολής στο Perrotis College. Η επέκταση της συμβολής του στην ακαδημαϊκή ηγεσία έρχεται να επισφραγίσει την άψογη συνεργασία του με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Ο Δρ Τσαυτάρης θα οδηγήσει στο μέλλον το Perrotis College  και την νέα Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Κολεγίου, η οποία θα υποδεχθεί τους πρώτους μεταπτυχιακούς φοιτητές την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018.

«Υποδεχόμαστε στην “οικογένεια” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής τον Δρ Αθανάσιο Τσαυτάρη. Πρόκειται για έναν γνωστό ακαδημαϊκό, το κύρος του οποίου θα αποτελέσει προστιθέμενη αξία για το Perrotis College και την νεότευκτη Μεταπτυχιακή Σχολή ενώ η συμβολή του στην επιλογή του αντικειμένου και των επιμέρους τμημάτων της Σχολής, τη δόμηση του προγράμματος, το σχεδιασμό και την δημιουργία των σχετικών υποδομών, υπήρξε καθοριστική. Η έρευνα και η εκπαίδευση είναι δύο βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να στηριχτεί το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα και το Perrotis College είναι έτοιμο να συμβάλλει εκ νέου και δυναμικά σε αυτή την κατεύθυνση, έχοντας κοντά του έναν ακαδημαϊκό με πλούσια πείρα και λαμπρές περγαμηνές στον κλάδο», δήλωσε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, δρ. Πάνος Κανέλλης.

«Σεβόμενος την μακροχρόνια, υπερ-εκατονταετή εμπειρία και προσφορά της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην δημιουργία, αποτίμηση και μεταφορά πληθώρας καινοτομιών στην γεωργική πράξη, δέχθηκα με μεγάλη τιμή την πρόσκλησή της να συμβάλω στην ανάπτυξη του Perrotis College. Στόχος είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων τόσο για τους προπτυχιακούς όσο και για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, με άξονα πάντα την έρευνα και την γεωργική καινοτομία και τεχνολογία. Πιστεύω ότι η ακαδημαϊκή και ερευνητική μου εμπειρία καθώς και οι υπόλοιπες δραστηριότητές μου στον κλάδο, θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του Perrotis College προς το συμφέρον των νέων, της επιστήμης, της τοπικής γεωργίας και της χώρας γενικότερα», δήλωσε ο Δρ Αθανάσιος Τσαυτάρης. Και πρόσθεσε: «Η κοινωνία μας έχει μεγάλες απαιτήσεις από την αγροτική δραστηριότητα. Ζητά να αυξήσουμε την παραγωγή τροφής για την ικανοποίηση των αναγκών ενός ραγδαία διογκούμενου δημογραφικά πληθυσμού, να παράξουμε περισσότερες ίνες για τα ρούχα μας, άνθη για την αναψυχή μας, αρωματικά και φαρμακευτικά προϊόντα, ξύλα για τη φωτιά και τις οικοδομές μας και τώρα και βιοκαύσιμα για τα αυτοκίνητά μας. Την ώρα που η ίδια κοινωνία συρρικνώνει διαρκώς όλους του απαραίτητους πόρους της γεωργικής παραγωγής: λιγότερα και πιο υποβαθμισμένα καλλιεργούμενα εδάφη, λιγότερο αρδευτικό νερό, λιπάσματα, φάρμακα, ακριβότερη ενέργεια κ.α. Ο μόνος δρόμος για την επίτευξη των παραπάνω είναι πλέον η έρευνα, η παραγωγή νέας γνώσης και εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού, η μετατροπή της γνώσης σε νέες τεχνολογίες και μεταποίηση, και η εφαρμογή των καινοτομιών στην αγροτική πράξη. Αυτή είναι η πρόκλησή μας».

Perrotis College

Iδρύθηκε το 1996 και αποτελεί τμήμα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Προσφέρει τριετή αγγλόφωνα πτυχιακά (BSc) προγράμματα σπουδών πιστοποιημένα από το Cardiff Metropolitan University της Ουαλίας.

Τα πτυχιακά προγράμματα προσφέρονται στις ακόλουθες τέσσερις κατευθύνσεις και περιλαμβάνουν αντίστοιχες ειδικότητες:
1) BSc (Hons) στη Διεθνή Επιχειρηματικότητα
2) BSc (Hons) στη Διαχείριση Περιβαλλοντικών Συστημάτων Παραγωγής
3) BSc (Hons) στην Τεχνολογία και Επιστήμη Τροφίμων
4) ΒSc (Hons) στη Διαχείριση Εναλλακτικού Τουρισμού

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα που θα προσφέρει στην αγγλική γλώσσα, σταδιακά η Μεταπτυχιακή Σχολή (ξεκινώντας το Σεπτέμβριο του 2017 με τα δύο πρώτα) είναι τα ακόλουθα:
• MSc in New Food Product & Business Development.
• MSc in Marketing for the Agro‐Food Sector.
• MSc  in  Sustainable Agro‐Environmental  Systems  Management.
• MSc in Plant Seed & Propagation Material Production Management.
• MSc in Livestock Science & Production Management.

07 October 2016
Banner