Στην αγορά του μοσχαριού η “Νιτσιάκος” από το 2019

07 June 2018

Στην αγορά του μοσχαριού η “Νιτσιάκος” από το 2019

Με δική της φάρμα και με ορίζοντα διάθεσης ποσοτήτων τις αρχές του 2019 εισέρχεται στην αγορά μοσχαριού η εταιρεία Νιτσιάκος, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο στην πολυετή διαδρομή της. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η Διοίκηση, η παραγωγή θα είναι μικρή και θα δίνεται έμφαση στην premium ποιότητα του κρέατος με επιλεγμένες φυλές, ενώ η διάθεσή του θα αφορά μόνο την εγχώρια αγορά.

Ανακοινώνοντας τα πλάνα για τη διετία 2018-2019 η "Νιτσιάκος" σκοπεύει να επενδύσει το ποσό των 50 εκατ. ευρώ για υλικοτεχνική υποδομή, επεκτάσεις, δημιουργία νέων μονάδων, νέα προϊόντα, συνεχή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Την ίδια στιγμή βέβαια η εταιρεία παραμένει στρατηγικά στο χώρο του κοτόπουλου, με το μαύρο κοτόπουλο να αποτελεί στρατηγική επιλογή ανάδειξης της σημασίας της σωστής διατροφής. Ετοιμάζει δε νέα γραμμή παραγωγής προψημένων, αυξάνοντας τη δυναμικότητα, ενώ παράλληλα, όπως υπογραμμίζουν τα στελέχη της, "διασφαλίζεται περαιτέρω η σταθερή ποιότητα αλλά και η ευελιξία στη διαχείριση των συνταγών που έχουν πάντα ως πρώτη ύλη τα κοτόπουλα και τις γαλοπούλες Νιτσιάκος. Σημειώνεται ότι η πανέ γαλοπούλα Νιτσιάκος αποτελεί το μοναδικό ελληνικής προέλευσης προϊόν γαλοπούλας, το οποίο διατίθεται στην ελληνική αγορά". Η εταιρεία προχώρησε επίσης στην αγορά των παλιών εγκαταστάσεων του Κεράνη στη Χαλκίδα, απέναντι από το λιμάνι έκτασης 135 στρεμμάτων, με 35.000 τ.μ. καλυμμένη έκταση με στόχο την εγκατάσταση κέντρου διανομής ζωοτροφών στη Νότια Ελλάδα.

Η Μαριλένα Νιτσιάκου

Περαιτέρω η "Νιτσιάκος" προγραμματίζει την επέκταση του υφιστάμενου πτηνοσφαγείου - τυποποιητηρίου στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, τη δημιουργία νέας μονάδας βιολογικού καθαρισμού και επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων και την επέκταση του εκκολαπτηρίου.

Σημειώνεται επιπλέον ότι η εταιρεία σχεδιάζει τη δημιουργία νέων κωδικών στα αλλαντικά και στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει τη συνεργασία με την ΝΙΚΑΣ και τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο (όμιλος Chipita), για την παρασκευή αλλαντικών από κοτόπουλο.

Παράλληλα, μετά το άνοιγμα της αγοράς της κεντρικής και νότιας Ιταλίας η "Νιτσιάκος" στρέφεται τώρα και στη Βόρεια Ιταλία, ενώ μετά τα Βαλκάνια, την Κύπρο και την Ιταλία στοχεύει επίσης να διευρύνει το 2019 την εξωστρέφειά της με την αγορά της Αγγλίας.

Για το 2017 ο τζίρος της "Νιτσιάκος" ανήλθε στα 325 εκατ. ευρώ, έναντι 301,5 εκατ. το 2016. Ο τραπεζικός δανεισμός δεν παρουσίασε καμία αύξηση το 2017 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Ο όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων από κοτόπουλο, κουνέλι και γαλοπούλα, αλεύρων για ανθρώπινη κατανάλωση, petfood αλλά και ζωοτροφών και πρώτων υλών για ζωοτροφές, όπως και στην εμπορία βιομάζας. Επιπλέον, είναι γνωστή η δραστηριοποίησή του στον τουρισμό, με τα ξενοδοχεία Du Lac στα Ιωάννινα και Marilena στην Κέρκυρα. Η εταιρία Νιτσιάκος προμηθεύεται 320.000 τόνους σογιάλευρου και δημητριακών ετησίως, εκκολάπτει 72 εκατ. αυγά το χρόνο και το ανθρώπινο δυναμικό της ανέρχεται στα 900 άτομα.

07 June 2018
Banner
Banner