Στην αγορά αρνίσιου και μοσχαρίσιου κρέατος η ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΕ

04 December 2019

Στην αγορά αρνίσιου και μοσχαρίσιου κρέατος η ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΕ

Είσοδο στην αγορά αρνίσιου και μοσχαρίσιου κρέατος με δημιουργία μονάδων εκτροφής και τυποποιητηρίου κόκκινου κρέατος, στα Δολιανά Ιωαννίνων περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο της ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΕ για την περίοδο 2020 - 2022.

Για την περίoδο αυτή βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού ένα ευρύ επενδυτικό πλάνο, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει επίσης:

  • Εκσυγχρονισμό και αύξηση δυναμικότητας στα 5000 πτηνά ανά ώρα στο πτηνοσφαγείο της Θεσσαλονίκης.
  • Κατασκευή νέου εργοστασίου με γραμμές επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής.
  • Νέα γραμμή σφαγής και διπλασιασμός του τυποποιητηρίου στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων.

Υλοποίηση Επενδύσεων το 2019

Μέσα στο 2019, ολοκληρώθηκαν στρατηγικές επενδύσεις που έφτασαν τα 10 εκατ. ευρώ και μεταξύ άλλων, περιλάμβαναν την επέκταση του τυποποιητηρίου των Ιωαννίνων και την εγκατάσταση νέων γραμμών μηχανικής αποστέωσης. Επίσης, έγινε εκσυγχρονισμός των δύο εργοστασίων ζωοτροφών σε Ιωάννινα και Άρτα με στόχο την ποιοτική βελτίωση του παραγόμενου pellet, καθώς και εγκατάσταση νέου βιολογικού καθαρισμού επεξεργασίας υγρών λυμμάτων στο πτηνοσφαγείο Ιωαννίνων. Μέσα στο 2019, ξεκίνησε τη λειτουργία της η επέκταση και η εγκατάσταση της νέας γραμμής προψημένων προϊόντων στην εταιρεία Foodmaster, του ομίλου Νιτσιάκος, στην Άρτα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετικό δελτίο τύπου "Η ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΕ, περνάει στη νέα δεκαετία, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες αιχμής, συμμετέχοντας στη διαμόρφωση των διεθνών εξελίξεων, στον τομέα των τροφίμων και παραμένει πιστή στη δέσμη των αξιών που την διέπουν από την ίδρυσή της, το 1972".

04 December 2019
Banner