Στη Θεσσαλονίκη 11-13 Μαΐου το 13ο Κτηνιατρικό Συνέδριο

26 April 2018

Στη Θεσσαλονίκη 11-13 Μαΐου το 13ο Κτηνιατρικό Συνέδριο

Με θέμα «Η Κτηνιατρική σε έναν κόσμο που αλλάζει» πραγματοποιείται το 14ο Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Συνέδριο από τις 11 έως τις 13 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Αντιγράφουμε από το χαιρετισμό του προέδρου της ΕΚΕ καθηγητή Νίκου Παπαϊωάννου:

Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία όχι πάντα προς το καλύτερο. Μετακινήσεις πληθυσμών, πόλεμοι, φυσικές καταστροφές, κλιματικές αλλαγές συνιστούν νέες πραγματικότητες που εισβάλλουν πια στην καθημερινότητα μας. Ζώα, άνθρωποι και περιβάλλον έχουν απωλέσει μια αρμονική σχέση ισορροπίας πολλών αιώνων. Ταυτόχρονα όμως, ο δεσμός ανθρώπου με τα ζώα γίνεται όλο και πιο δυνατός. Είναι η εποχή που ο Κτηνίατρος έχει έναν πιο καίριο και αποφασιστικό ρόλο στην Υγεία. Γίνεται αναγκαία η δυναμική παρέμβαση και συμμετοχή του σε σοβαρά θέματα Δημόσιας Υγείας μέσα από την ενασχόλησή του με τα παραγωγικά ζώα, τα τρόφιμα και τα ζώα συντροφιάς που αποτελούν τις βασικές κατευθύνσεις της κτηνιατρικής επιστήμης. Ο ρόλος του κτηνιάτρου εμπλουτίζεται, ανανεώνεται και αναβαθμίζεται και μέσα από την ενασχόλησή του με την βασική έρευνα, την βιοηθική, την εφαρμογή των αρχών της Ενιαίας Υγείας, την βιοπληροφορική και άλλους τομείς.

Το 14ο Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Συνέδριο θα αποτελέσει ευκαιρία για επιστημονική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε καυτά θέματα της κτηνιατρικής επιστήμης μέσα από ομιλίες διεθνούς κύρους ομιλητών, παρουσιάσεις ενδιαφερόντων θεμάτων και συζητήσεις σε στρογγυλές τράπεζες καθώς και μέσω πρακτικής άσκησης για τους κλινικούς κτηνιάτρους.

Παράλληλα και για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί μέσα στο συνέδριο η ετήσια επιστημονική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Διαχείρισης της Υγείας Μικρών Μηρυκαστικών (ECSRΗΜ) την οποία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κτηνίατροι που απασχολούνται στον τομέα αυτό.

Επιπλέον το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει ευκαιρία να βρεθούμε μαζί συνάδελφοι εργαζόμενοι σε διαφορετικούς τομείς της κτηνιατρικής, κάθε ηλικίας, από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Κτηνίατροι που κάποτε καθήσαμε στα ίδια έδρανα και μοιραστήκαμε τις αγωνίες και τις χαρές της φοιτητικής ζωής, θα ξανασυναντηθούμε σε ένα συνέδριο που θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Γιατί μπορεί ο κόσμος αυτός να αλλάζει, αλλά κάποια πράγματα μένουν σταθερά και αποτελούν σημεία αναφοράς στην προσωπική και επαγγελματική μας εξέλιξη.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://hvms2018.frei.gr

26 April 2018
Banner
Banner