Στο Metro η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος

03 December 2015

Στο Metro η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος

Σε συμφωνία εξαγοράς των καταστημάτων της αλυσίδας στην Ελλάδα κατέληξε η εταιρεία Βερόπουλος με την Metro ΑΕΒΕ. Ήδη έχει υπογραφεί προσύμφωνο των δυο εταιρειών και έχει κατατεθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Όπως ανακοινώθηκε το προσύμφωνο που υπεγράφη προβλέπει την πώληση της ελληνικής δραστηριότητας της «Βερόπουλος», αφού πρώτα διασπαστεί η σημερινή εταιρεία σε δύο διακριτά και ανεξάρτητα τμήματα τα οποία θα αποτελέσουν δύο ανεξάρτητες εταιρείες. Στη μία θα εισφερθεί η δραστηριότητα στην Ελλάδα και είναι αυτή που θα αποκτήσει η Metro και στην άλλη η δραστηριότητα της «Βερόπουλος» στο εξωτερικό, την οποία και θα κρατήσει ο σημερινός ιδιοκτήτης.
Αυτό σημαίνει ότι στην Metro θα περιέλθουν οι κεντρικές αποθήκες και το δίκτυο 180 καταστημάτων «Βερόπουλος» που υπάρχει σε 54 πόλεις της χώρας. Ήδη έχουν κλείσει επτά καταστήματα της γνωστής αλυσίδας, ενώ δεν αποκλείεται να κλείσουν ένα-δυο ακόμα. Η οικογένεια Βερόπουλου θα κρατήσει τη δραστηριότητά της στα Σκόπια και τη Σερβία όπου έχει σημαντική παρουσία με 16 καταστήματα.
Εφόσον η συμφωνία τελεσφορήσει ο νέος όμιλος που θα δημιουργηθεί θα αριθμεί περίπου 280 καταστήματα, με 8.500 εργαζόμενους και τζίρο άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

03 December 2015
Banner
Banner