Ο Σταθάκης αντιμέτωπος με ερωτήματα για αθέμιτες πρακτικές και αποκλεισμό του κρεοπωλείου από χρηματοδοτήσεις

27 September 2016

Ο Σταθάκης αντιμέτωπος με ερωτήματα για αθέμιτες πρακτικές και αποκλεισμό του κρεοπωλείου από χρηματοδοτήσεις

Στην 7η Πανβορειοελλαδική Συνδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, η οποία έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή, συμμετείχε το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γ. Σταθάκης ήταν κεντρικός ομιλητής στη Συνδιάσκεψη, θέμα της οποίας ήταν τα «Αναπτυξιακά, Επενδυτικά και Τουριστικά ζητήματα, καθώς και το ΕΣΠΑ και ο Αναπτυξιακός Νόμος που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γενικά την επιχειρηματικότητα».

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τον υπουργό για τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα ΕΣΠΑ και στο τέλος της ενημέρωσης είχαν την ευκαιρία να του κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο τους.

Με την ευκαιρία αυτή, ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Γκαρμπούνης (στο κέντρο της ως άνω φωτογραφίας), απηύθυνε στον υπουργό δύο ερωτήσεις που αφορούν επείγοντα προβλήματα του κλάδου των Κρεοπωλών, τα οποία μάλιστα χρήζουν άμεσης επίλυσης. Πιο συγκεκριμένα, οι ερωτήσεις του κ. Γκαρμπούνη είχαν ως εξής:

«1. Όπως φάνηκε και από την υπόθεση της αλυσίδας Μαρινόπουλος, οι αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ στηρίζουν την επιθετική τους πολιτική στην πώληση κάτω του κόστους επιβαρύνοντας τελικά τους παραγωγούς και τους προμηθευτές. Ποια μέτρα σκέφτεται να πάρει η κυβέρνηση για να περιορίσει αυτό το φαινόμενο που αποτελεί παραβίαση των κανόνων του εμπορίου και του αθέμιτου ανταγωνισμού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα και όχι μόνο, ο κλάδος μας βιώνει εξευτελιστικά γεγονότα!

2. Τα κρεοπωλεία αν και αποτελούν έναν πολύ δυναμικό κλάδο που προσφέρει υπεραξία στην ελληνική οικονομία έχουν εξαιρεθεί από όλα τα προγράμματα ενίσχυσης μέχρι σήμερα. Γιατί δεν τροποποιούνται οι σχετικοί κωδικοί (ΚΑΔ) του επαγγέλματος, ώστε να μπορέσει ο μικρός τεχνίτης-κρεοπώλης να επωφεληθεί τέτοιων ενισχύσεων και να εκσυγχρονιστεί το κατάστημά του, όπως τόσα άλλα επαγγέλματα που χρησιμοποιούν μάλιστα πολύ λιγότερο και όχι τόσο δαπανηρό εξοπλισμό; Η Ομοσπονδία μας έχει καταθέσει πολλά υπομνήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες».

Όπως σημειώνει σήμερα σε ανακοίνωσή του το Σωματείο της Θεσσαλονίκης, «Ο υπουργός απάντησε στο δεύτερο ερώτημα του Σωματείου μας σχετικά με τα προγράμματα ενίσχυσης λέγοντας πως το λιανικό εμπόριο δεν εμπίπτει σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Το Σωματείο θα συνεχίσει τον αγώνα του για να κατευθυνθούν προγράμματα χρηματοδότησης και προς το κρεοπωλείο».

27 September 2016
Banner