«Σοφές ιστορίες» με ελληνικό μαύρο χοίρο, στο Γκάζι

27 June 2019

«Σοφές ιστορίες» με ελληνικό μαύρο χοίρο, στο Γκάζι

Με θέμα «Ο ελληνικός μαύρος χοίρος» διοργανώθηκε χθες Τετάρτη 26 Ιουνίου στο παλαιό Μεταλλουργείο στο Γκάζι, το 2ο Wise Food Stories. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν η Πανελλήνια Ένωση Εκτροφέων Αυτοχθόνων Φυλών Αγροτικών Ζώων (ΠΕΕΑΦΑΖ), τα εστιατόρια BaseGrill, Cookoovaya, καθώς και το αγρόκτημα «Η Κιβωτός του Δήμου».

Η εκδήλωση ήταν φέτος η δεύτερη μετά την περσινή για την αυτόχθονη φυλή των ελληνικών στεπικών βοοειδών τύπου Κατερίνης, και σημείωσε εξαιρετική επιτυχία τόσο από την άποψη του κόσμου που παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσο και από την άποψη των ομιλητών που είχαν να διηγηθούν και να εκθέσουν βιωματικές ιστορίες αλλά και επιστημονικά δεδομένα για το κρέας του μαύρου χοίρου.

Οι «σοφές ιστορίες» για τον ελληνικό μαύρο χοίρο, η σύνδεσή του με την παράδοση χιλιάδων ετών και με την ελληνική φιλοξενία στην Οδύσσεια του Ομήρου, η υψηλή διατροφική του αξία, αλλά και γενικότερα η σύνδεση της γαστρονομίας με τον πολιτισμό και με την εικόνα της Ελλάδας, η συνάντηση με τις καταναλωτικές τάσεις, καθώς και η εμπορική πλευρά της αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει ο μαύρος χοίρος, ήταν στιγμές που φώτισαν τη χθεσινή βραδιά στον όμορφο χώρο του Μεταλλουργείου στο Γκάζι, για να ακολουθήσουν στο τέλος οι γευστικές δημιουργίες των σεφ των εστιατορίων BaseGrill και Cookoovaya που ανέδειξαν τα προϊόντα μαύρου χοίρου, με γευστικές δημιουργίες ελληνικής κουζίνας.

27 June 2019
Banner