Συζήτηση για τις ταμειακές και για την πασχαλινή αγορά στη συνέλευση των «Ταξιαρχών»

11 April 2019

Συζήτηση για τις ταμειακές και για την πασχαλινή αγορά στη συνέλευση των «Ταξιαρχών»

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την εφαρμογή του νόμου για τις ταμειακές μηχανές και την αναγραφή της προέλευσης είχαν τα μέλη της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες» κατά τη διάρκεια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου.

Η Διοίκηση των «Ταξιαρχών» είχε καλέσει για την ενημέρωση αυτή, τον κτηνίατρο Γιώργο Σοφιανίδη, στέλεχος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σοφιανίδης υπήρξε ιδιαίτερα αναλυτικός κατά την παρουσίαση που πραγματοποίησε, ανέλυσε τις πρόνοιες του νόμου 4492/2017, ενώ αποτύπωσε και μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις παραβάσεων, ενδεικτικές αυτών που πολλές φορές συναντούν οι ελεγκτές. Όπως είπε ο κ. Σοφιανίδης, είναι απαραίτητο ο κρεοπώλης να είναι διαρκώς εντάξει, διότι «ο έλεγχος αποτυπώνει τη στιγμή» και αυτή η στιγμή μπορεί να είναι οποιαδήποτε. Η βροχή ερωτήσεων που δέχθηκε ανέδειξε την αγωνία του κρεοπώλη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νόμου, αλλά και τη δυσαρέσκεια για ένα μέτρο που στοχοποιεί έναν ολόκληρο κλάδο. Μαζί με τον κ. Σοφιανίδη, στη συνέλευση παραβρέθηκε η κτηνίατρος Όλγα Παπαδοπούλου, επίσης στέλεχος του ΕΛΓΟ στην Αθήνα.

Κατά τα λοιπά, η Γενική Συνέλευση των «Ταξιαρχών» άνοιξε αρκετά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, μεταξύ των οποίων η συνάντηση του Δ.Σ. της ΠΟΚΚ στη Λάρισα, στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων, των σφαγείων αλλά και των εμπόρων. Μια συνάντηση για την οποία ο πρόεδρος των «Ταξιαρχών» Βασίλης Ντεληφιλιππίδης εμφανίστηκε χθες απόλυτα ικανοποιημένος και ανέφερε ότι αυτή η συνάντηση, ειδικά ενόψει της πασχαλινής αγοράς, «έχει θορυβήσει πολλούς και πρόκειται για κάτι που αν συνεχιστεί θα διορθωθούν πολλά στον κλάδο του κρέατος στην Ελλάδα».

Σημαντικό μέρος της Συνέλευσης κατέλαβαν μεταξύ άλλων η συζήτηση για τα μηνύματα που αυτή τη στιγμή υπάρχουν όσον αφορά την κατάσταση της αγοράς ενόψει της πασχαλινής περιόδου, η συζήτηση για τις ιδιωτικές σχολές κρέατος και για τη μεθοδευμένη υποβάθμιση που έχουν υποστεί εδώ και χρόνια οι δημόσιες. Επιπλέον συζητήθηκε η υποχρέωση της ενημέρωσης που πρέπει να παρέχεται στον πελάτη για τα αλλεργιογόνα σε μη-προσυσκευασμένα τρόφιμα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε τα μέλη για τον κύκλο επαφών που πραγματοποιεί η Διοίκηση με τους υποψήφιους Περιφερειάρχες ενόψει εκλογών, αλλά και για την απόφαση να πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα η επόμενη ημερίδα του σωματείου που θα έχει χαρακτήρα… ανοιξιάτικο-καλοκαιρινό.

Σημειώνουμε ότι στη συνέλευση παραβρέθηκε ο κτηνίατρος και πρώην αν. υπηρεσιακός υπουργός ΥΠΑΑΤ, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μελάς.

11 April 2019
Banner