Συνεργασία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με την «Πασσιάς»

03 July 2018

Συνεργασία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με την «Πασσιάς»

Εφαλτήριο ανάπτυξης για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα αποτελέσει η στρατηγική συνεργασία της με τη γνωστή βορειοελλαδίτικη βιομηχανία αλλαντικών και κρέατος «Πασσιάς», καθώς δύο νέοι κωδικοί προϊόντων της βιομηχανίας θα φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας της Σχολής.

Πρόκειται για βραστή και καπνιστή γαλοπούλα «Πασσιάς», προϊόν συνεργασίας με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Η σχετική συμφωνία υπογράφηκε την Πέμπτη 28 Ιουνίου από τον πρόεδρο της Σχολής Δρα Πάνο Κανέλλη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Πασσιάς», Γιώργο Πασσιά.

Όπως ανακοινώνει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η συνεργασία αναμένεται να διευρύνει τους ορίζοντες της έρευνας και να οδηγήσει στην εκπαίδευση και ανάπτυξη νέων εξειδικευμένων στελεχών στον αγροδιατροφικό τομέα.

Τη συμφωνία υπέγραψαν την Πέμπτη 28 Ιουνίου ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Δρ Πάνος Κανέλλης (δεξιά) και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Πασσιάς», Γιώργος Πασσιάς

Η διάθεση των δύο νέων προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ θα είναι άμεση. Τα στελέχη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής συμμετέχουν στην επιλογή, επιμόρφωση και επίβλεψη των εκτροφέων γαλόπουλων, θεσπίζοντας συγκεκριμένες προδιαγραφές από την έναρξη της εκτροφής τους μέχρι την παράδοση του κρέατός τους στην «Πασσιάς». Επίσης, φροντίζουν για την εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, καθώς και για την ταυτοποίηση των προϊόντων σε κάθε στάδιο της παραγωγής μέσω ειδικών εργαστηριακών ελέγχων.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ Πάνος Κανέλλης, υπενθύμισε ότι στόχος του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος είναι η εκπαίδευση νέων ανθρώπων στον αγροδιατροφικό τομέα με τη χρήση ορθών πρακτικών. «Η Σχολή είναι πανελληνίως γνωστή για την ποιότητα των προϊόντων της. Θα συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου των προϊόντων της “Πασσιάς”. Επιπλέον, θα βοηθήσουμε τους μαθητές και τους σπουδαστές μας, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα περαιτέρω πρακτικής εκπαίδευσης στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της αλλαντοβιομηχανίας», τόνισε. Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Θεανώ Πασσιά, υπεύθυνη Προγραμματισμού της Παραγωγής, ήταν από τις πρώτες σπουδάστριες της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College, κάνοντας λόγο για μία «σχέση διαρκείας και αλληλοεκτίμησης», η οποία θεωρεί ότι θα περάσει και στις επόμενες γενιές.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πασσιάς εξέφρασε την πεποίθησή του για την εμπορική επιτυχία του εγχειρήματος και υπογράμμισε την αναγνώριση και την εκτίμηση που χαίρει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τόνισε ότι μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας ενισχύεται και το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το οποίο είναι το παλαιότερο στην Ελλάδα. «Η συνεργασία μας είναι μία άριστη ευκαιρία δημιουργίας στελεχών για τον δευτερογενή αγροτικό τομέα παραγωγής. Ως βιομηχανία έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη πτυχή της συμφωνίας», κατέληξε.

03 July 2018
Banner