Επίσημη… πρώτη της Ομάδας Εργασίας για την επισιτιστική επάρκεια

20 May 2020

Επίσημη… πρώτη της Ομάδας Εργασίας για την επισιτιστική επάρκεια

Την πρώτη της συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) πραγματοποίησε, υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, η Ομάδα Εργασίας που έχει επιφορτιστεί με το κρίσιμο έργο της διασφάλισης της επισιτιστικής επάρκειας και της θωράκισης της διατροφικής ασφάλειας της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο κ. Βορίδης έθεσε ως προτεραιότητα της Ομάδας Εργασίας την παρακολούθηση των εκτεταμένων και σοβαρών διαταραχών στον αγροτοδιατροφικό τομέα, προκειμένου να προτείνουν τα κατάλληλα μέτρα για την αποτροπή του επισιτιστικού κινδύνου, τονίζοντας όμως ότι μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί τέτοιο πρόβλημα και ότι αντιθέτως ο αγροτοδιατροφικός τομέας έχει λειτουργήσει ικανοποιητικά.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός της συγκεκριμένης Ομάδας Εργασίας, η οποία απαρτίζεται από στελέχη των εποπτευόμενων οργανισμών του Υπουργείου καθώς και ακαδημαϊκούς, είναι η μελέτη και η υποβολή προτάσεων προς τον Υπουργό για την απρόσκοπτη συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας και της ανεμπόδιστης διακίνησης των τροφίμων στην πατρίδα μας.

20 May 2020
Banner